Symonds: Ο Bottas θα γίνει Πρωταθλητής της F1

12:42 8/1/2015 - Πηγή: AutoBlog

Η Φινλανδική σχολή έχει αφήσει τα σημάδια της και στη Formula 1, πέρα από τους αγώνες ράλλυ και το WRC. Ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες, με τους Hakkinen και Raikkonen, έχουν προστεθεί και Παγκόσμιοι τίτλοι και ο τεχνικός διευθυντής της Williams, Pat Symonds, πιστεύει πως η ομάδα του διαθέτει τον επόμενο Φινλανδό πρωταθλητή, στο πρόσωπο του Valtteri Bottas.

Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος με αυτόν. Είναι πολύ έξυπνος

και είναι πολύ γρήγορος. Δεν κάνει πολλά λάθη και όταν κάνει, μαθαίνει από αυτά. Διαθέτει εξαιρετική προσωπικότητα, είναι πραγματικός ομαδικός παίκτης και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι έχει τις δυνατότητες να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Έχω δουλέψει με μερικούς Παγκόσμιους Πρωταθλητές στις πρώτες ημέρες τους και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Valtteri θα γίνει Πρωταθλητής. Σίγουρα, δεν πρόκειται μόνο για ένα πράγμα. Δεν πρόκειται μόνο για την ταχύτητα, αφού αυτή είναι σχεδόν δεδομένη (στη F1) και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι γρήγοροι, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσουν το πρωτάθλημα.

Είναι η νοημοσύνη, είναι η εφαρμογή, η σκέψη γύρω από τα πράγματα, η σκληρή δουλειά που βάζει, η προσοχή στη λεπτομέρεια… Αυτό το είδος πραγμάτων θα του δώσει το πρωτάθλημα. Απλώς θα ήθελα πολύ, πάρα πολύ, αυτό να έρθει μέσα σε ένα αυτοκίνητο της Williams και θα πρόκειται για μια εξαιρετική ιστορία.

Ο Bottas έχει δηλώσει στο παρελθόν πως θέλει να πανηγυρίσει τίτλους με την ομάδα, όμως, αυτό θα εξαρτηθεί και από την ανταγωνιστικότητα των μονοθεσίων που θα έχει στη διάθεσή του. Η Williams μόλις πέρυσι βρήκε ξανά το δρόμο της και ο Φινλανδός σίγουρα θα περιμένει βελτίωση, αφού ήδη βρίσκεται στα υπόψιν μεγάλων ομάδων.

[Photo Copyrights: LAT Photographic/Williams]

Keywords
Τυχαία Θέματα