Spy Photos: Το νέο Audi S5 cabrio για πρώτη φορά

Συνεχίζονται οι εντατικές δοκιμές της “οικογένειας” του S5, καθώς η Audi μετά τη χιονισμένη Σουηδία, πήγε στη πίστα του Nurburgring το S5 Coupe, το S5 Sportback, και για πρώτη φορά το S5 Cabrio.

H νέα γενιά του ανοιχτού μοντέλου θα βασίζεται και αυτή πάνω στην MLB Evo, που χρησιμοποιηθεί

το νέο Audi A4, κάνοντας το να ζυγίζει κατά 120 κιλά λιγότερο. Θα διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο, προσφέροντας έτσι περισσότερο χώρο στους επιβάτες του, με το εσωτερικό του να είναι εφάμιλλο με αυτό του νέου A4 με αλουμινένιες λεπτομέρειες, μεταλλικά διακοσμητικά, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό.

Κίνηση θα παίρνει από τον ολοκαίνουριο 3,0-λιτρο V6 TFSI κινητήρα απόδοσης 354 ίππων και 500 Nm ροπής, μια αύξηση 21 ίππων και 60 Nm από το απερχόμενο μοντέλο. Ο νέος κινητήρας θα συνδυάζεται με ένα νέο 8-τάχυτο αυτόματο Τiptronic κιβώτιο και σύμφωνα με την γερμανική εταιρία θα προσφέρει καλύτερη οικονομία καυσίμου και ταχύτερες αλλαγές ταχυτήτων.

Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει κάτω από 5 δευτ., με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται 250 χλμ/ώρα. Η κίνηση θα μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός κεντρικού διαφορικού, που σε νορμάλ συνθήκες μεταφέρει το 60% της ροπής στους πίσω τροχούς. Ανάλογα το επίπεδο της πρόσφυσης μπορεί να σταλεί από 70% στον εμπρός άξονα, μέχρι 85% στο πίσω, έτσι ώστε να υπάρχουν πάντα οι ιδανικές συνθήκες κίνησης.

Η παρουσίαση του θα γίνει Ιούλιο, με το επίσημο ντεμπούτο του να πραγματοποιείται στην έκθεση του Παρισιού το φθινόπωρο.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα