Spy Photos: Η Mercedes ξεκίνησε της δοκιμές της νέας GLE

22:08 7/6/2016 - Πηγή: AutoBlog

Η Mercedes έχει ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης της νέας γενιάς της GLE, με ένα βαριά καμουφλαρισμένο πρωτότυπο να πιάστηκε στην Γερμανία. Η Mercedes GLE (W166) παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2015, ως η facelift έκδοση της M-Class, με τη νέα γενιά να αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2018.

Το νέο μοντέλο (W167) θα βασίζεται στην E-Class και στην MRA πλατφόρμα και θα κατασκευάζεται, μαζί

με την GLS, στο εργοστάσιό της στη πόλη Tuscaloosa της Αλαμπάμα των Η.Π.Α. Σε αυτό, η Mercedes-Benz έχει ανακοινώσει ότι επενδύει 1,3 δισ. δολάρια, ώστε να εκσυγχρονιστεί και να είναι σε θέση να κατασκευάσει τις επόμενες γενιές των crossovers/SUV μοντέλων της. Αυτά θα κάνουν χρήση των τελευταίων τεχνολογιών, με το σώμα τους να χάνει αρκετά κιλά βάρους.

Η νέα GLE αναμένεται να χάσει αρκετά κιλά, με το βάρος της να κατεβαίνει κοντά στους 2 τόνους. Το νέο μοντέλο θα έχει καλύτερες εκτός δρόμου ικανότητες, κάτι που θα οφείλεται και στην μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος. Θα υπάρχει ειδική προστασία του πατώματος, τόσο του εμπρός όσο και του πίσω άξονα, αερανάρτηση, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, και κιβώτιο με κοντές σχέσεις.

Για τη νέα Mercedes GLE θα υπάρχουν δύο AMG εκδόσεις. Στην κορυφή θα είναι η GLE 63 και η GLE 63 S, αλλά αντί για τον απαρχαιωμένο 5.5-λίτρων V8, το μοντέλο θα κινείται με τον 4-λιτρο biturbo V8, με την απόδοση τους να είναι ίδια με τις αντίστοιχες εκδόσεις της E-Class, δηλαδή 571 και 612 άλογα.

Πιο κάτω θα υπάρχει η GLE 43, που θα φοράει τον 3-λιτρο εξακύλινδρο κινητήρα με 333 ή 409 άλογα, ενώ θα υπάρχει μια υβριδική έκδοση. Αισθητικά, η νέα γενιά της Mercedes GLE θα διαθέτει εξελικτικό σχεδιασμό, και όχι εντελώς διαφορετικό με το σημερινό.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα