Smedley: Η Ισπανία θα είναι ο οδηγός για τη συνέχεια του πρωταθλήματος

14:21 7/5/2014 - Πηγή: AutoBlog

Οι υπεύθυνοι των ομάδων δεν σταματούν να τονίζουν τη σημασία του επερχόμενου Grand Prix, στην πίστα της Βαρκελώνης. Έτσι, μετά τον Paddy Lowe της Mercedes, στις ιδιαιτερότητες του Ισπανικού τριημέρου αναφέρθηκε και ο επικεφαλής επιδόσεων οχήματος της ομάδας της Williams, Rob Smedley.

Η Ισπανία είναι ένα καλό σημείο αναφοράς. Η επιστροφή στην Ευρώπη προσφέρει στις ομάδες την ευκαιρία να φέρουν περαιτέρω αναβαθμίσεις, κάτι που θα κάνουμε

κι εμείς. Η Βαρκελώνη και οι επόμενοι δύο ή τρεις αγώνες, θα δώσουν σε όλους μια καλή ένδειξη για το πώς εξελιχθεί το υπόλοιπο της σεζόν και το ποιος έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδο από την έναρξη της σεζόν.

Με τις δοκιμές κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος να επανέρχονται μόλις φέτος, όντας παράλληλα πολύ περιορισμένες, η περισσότερη δουλειά γύρω από τις αναβαθμίσεις γίνεται στους προσομοιωτές των ομάδων, τις αεροδυναμικές σήραγγες και λιγότερο στις πίστες, τις Παρασκευές πριν τους αγώνες.

Οι ομάδες γνωρίζουν απ’ έξω κι ανακατωτά τη συγκεκριμένη πίστα, η οποία βάζει δύσκολα στα μονοθέσια σε όλους τους τομείς, κι αυτό θα προσφέρει σημαντικότατες πληροφορίες ως προς τα νέα εξαρτήματα που θα δοκιμαστούν, αλλά και τη συσχέτιση μεταξύ δεδομένων σήραγγας και πραγματικότητας. Αυτό, όπως είναι φυσικό, θα σπεύσουν να το εκμεταλλευτούν άπαντες.

Οι ομάδες και οι οδηγοί γνωρίζουν την πίστα καλά, που σημαίνει ότι μπορούμε να κερδίσουμε πολλά ακριβή στοιχεία σχετικά με το πώς δουλεύουν οι αναβαθμίσεις. Αυτή η γνώση είναι επίσης πολύ χρήσιμη πίσω στο εργοστάσιο, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να αναπαράγουμε με ακρίβεια τις συνθήκες της πίστας.

Η πίστα διαθέτει πολύ καλό μείγμα μεγάλων ευθειών, ορισμένες υψηλής ταχύτητας στροφές -όπως η στροφή 3- και κάποιων πιο τεχνικών και πιο αργών τμημάτων. Η στροφή 3 είναι σημαντική για τη διαχείριση και τη φθορά των ελαστικών, οπότε, αυτό είναι κάτι που οι μηχανικοί και οι οδηγοί πρέπει να παρακολουθούν όλο το Σαββατοκύριακο.

Νιώθουμε έτοιμοι πηγαίνοντας σε αυτό τον αγώνα και τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στο να δούμε πού βρισκόμαστε σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας.

[Photo Copyrights: Glenn Dunbar/Williams F1]

Keywords
Τυχαία Θέματα