SRT Viper 2013 με 640 άλογα, επιστρέφει στους αγώνες με την GTS-R [w/video]

22:23 4/4/2012 - Πηγή: AutoBlog

Αναμονή τέλος. Η οχιά επέστρεψε δυνατότερη από ποτέ. Η Dodge, SRT έδωσε τέλος στην αναμονή, αφού παρουσίασε την ολοκαίνουργια Viper στην έκθεση της Νέας Υόρκης. Επειδή λίγο πολύ τον σχεδιασμό της, τον έχουμε δει, ας πάμε κατευθείαν να δούμε τι κρύβεται κάτω από το καπό.

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και έτσι η νέα Viper,

φορά έναν V10 8.4-λίτρων κινητήρα (13 κιλά ελαφρύτερο από τον προηγούμενο) απόδοσης 640 ίππων στις 6.150 σ.α.λ με  813 Nm ροπής στις 4.950 σ.α.λ, κάνοντας την να έχει την καλύτερη αναλογία κιλών ανά ίππο και την μεγαλύτερη ροπή ατμοσφαιρικού κινητήρα του κόσμου, αφήνοντας πίσω αυτή του V12 6.3-λίτρων της Ferrari F12. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα Tremec TR6060 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο με κοντές σχέσεις (3.07) με κόφτη στις 6.200 σ.α.λ.

Η νέα Viper χρησιμοποιεί πολλές τεχνολογίες από τις αδερφές εταιρίες, Ferrari και Maserati.Έχει αεροδυναμικό συντελεστή 0.364 Cd και είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, στην SRT και στην GTS. H έκδοση SRT “προσφέρει ένα τέλειο μείγμα απόδοσης διατηρώντας το DNA της Viper”, δήλωσε ο CEO της SRT, Ralph Gilles. Αν κάποιος θέλει ακόμη περισσότερα, υπάρχει η έκδοση GTS, η οποία διαθέτει μια ενεργή ανάρτηση δύο ρυθμίσεων και περισσότερες ανέσεις στο εσωτερικό.

 

Το σασί της νέας Viper έχει ενισχυθεί και προσφέρει 50% μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία σε σχέση με την προηγούμενη γενιά της Viper. Είναι η πρώτη Viper που διαθέτει ESP και traction control, τα οποία όμως απενεργοποιούνται πλήρως.

Φορά ειδικά ελαστικά Pirelli P Zero Z-rated, τα οποία έχουνε κατασκευαστεί αποκλειστικά για τη Viper διαστάσεων 295 μπροστά και 355 πίσω. Υπάρχουν 3 διαθέσιμες ζάντες, με 5 ή 6 μπράτσα σε χρώμα μαύρο ματ, μαύρο γυαλιστερό και ασημί. Επίσης υπάρχει και το SRT Track Package το οποίο φορά ελαφριές ζάντες σε μαύρο γυαλιστερό ή ματ χρώμα με ελαστικά Pirelli P Zero Corsa.

Στιλιστικά βλέπουμε ότι διαθέτει “double-bubble” οροφή, πλαϊνές απολήξεις εξατμίσεων, αεριζόμενο καπό και LED φωτιστικά σώματα. Το εσωτερικό της είναι πολυτελές και διαθέτει καθίσματα της Sabelt (τα ίδια που φορά και η Ferrari στα αυτοκίνητα της), ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων LCD 7″ (προερχόμενος από το Dodge Dart με τις κατάλληλες αλλαγές) ενώ στη κεντρική κονσόλα υπάρχει το Uconnect Media Center 8.4″ , ηχεία της Harmon Kardon, μηχανικό χειρόφρενο και cruise control στον στάνταρ εξοπλισμό.

Η νέα SRT Viper σχεδιάστηκε στο Detroit και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Conner Assembly του Detroit. Η SRT ανακοίνωσε επίσης ότι επιστρέφει και στους αγώνες American Le Mans Series του 2012 με δύο αγωνιστικά με οδηγούς τους Dominik Farnbacher, Marc Goossens, Ryan Hunter-Reay και Kuno Wittmer. Τέλος το αυτοκίνητο θα υπάρχει και στο Forza Motorsport 4, το οποίο θα προστεθεί σε αυτό, με κάποιο DLC πακέτο των επόμενων μηνών. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα