Rosberg: Εφάρμοσα το fair play σήμερα

Ένας από τους πιο αδικημένος οδηγούς στον σημερινό αγώνα είναι ο Nico Rosberg, ο οποίος μπορούσε με άνεση να βρίσκεται αυτός στο άρθρο, αντί για τον Lewis Hamilton, καθώς οδήγησε πολύ γρήγορα, αλλά ο Ross Brawn και η Mercedes δεν του επέτρεψαν να προσπεράσει τον νούμερο 1 οδηγό τής ομάδας, με τη δικαιολογία πως ο Hamilton βρισκόταν σε power

save mode για αρκετούς γύρους, έτσι ο ρυθμός του είναι οριοθετημένος από την ομάδα.

Αυτό δε φάνηκε ν’ αρέσει τον Rosberg, με τον Brawn να του εξηγεί συνεχώς πως δεν πρέπει να τον πιέζει, παρόλο που ήταν πολύ πιο γρήγορος, διότι οι Red Bulls ήταν πολύ μπροστά και ο Γερμανός δε θα μπορούσε να τις φτάσει μέχρι να τελειώσει ο αγώνας. Ο 27χρονος δηλώνει τώρα πως έπαιξε fair play, σεβόμενος την εντολή της ομάδας.

Αυτό είναι πραγματικά fair play από την πλευρά μου σήμερα. Σαν μια ομαδική προσπάθεια, σεβάστηκα την επιθυμία τής ομάδας. Είναι μια σημαντική μέρα για ‘μάς· είχαμε τόσες δύσκολες στιγμές στο παρελθόν, ακόμα και στην Μελβούρνη, έτσι η τρίτη και τέταρτη θέση και το να παλεύουμε με τις Red Bulls είναι ένα ορόσημο και θα πρέπει να έχουμε συνέπεια.

Το να πάρεις στο σπίτι σου την τρίτη και τέταρτη θέση ήταν πλήρως κατανοητό και ξέρω ότι, αν το είχαμε κάνει με διαφορετικό τρόπο, θα είχαμε πάλι το ίδιο αποτέλεσμα. Συνεπώς, είναι εντάξει, και θα υπάρχουν, σίγουρα, μάχες μεταξύ των team-mates στο μέλλον.

Έχω ανάμεικτα συναισθήματα: από τη μία, είμαι πολύ χαρούμενος, διότι το μονοθέσιο ήταν καλό και είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να μάχεσαι με τους πρωτοπόρους, τις Red Bulls, κάτι που είναι εκπληκτικό και ήταν μια μεγάλη ευκαιρία από χθες. Έτσι τους ευχαριστώ όλους, διότι έκαναν τρομερή δουλειά τον χειμώνα και κάναμε ένα τόσο μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, κάτι που είναι εντυπωσιακό. Προσωπικά, όμως, είμαι λίγο απογοητευμένος, επειδή ήθελα να πιέσω μέχρι το τέλος. Αισθανόμουν πραγματικά πολύ καλά εκεί έξω.

Θα ήθελα πολύ να δω τον Rosberg να προσπερνά τον Hamilton, κάτι που θα έκανε με άνεση, διότι ήταν πολύ πιο γρήγορος, αφού ο Βρετανός έκανε πολύ μεγάλη εξοικονόμηση καυσίμου. Όμως, προτίμησε να υπακούσει στην εντολή που έλαβε από τον Brawn. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πάντα σκέφτομαι την σοφή παροιμία που λέει ότι “κι ο άγιος φοβέρα θέλει”! Πέρνα τον Hamilton, κάτι που δεν είναι επικίνδυνο, διότι ήταν πολύ πιο αργός, και μετά να δούμε τι θα σου κάνει ο Brawn; Θα σε διώξει από την ομάδα; Για ένα προσπέρασμα και μία θέση που αξίζεις 100%; Ξέρει πολύ καλά ότι, αν κάνει κάτι τέτοιο, θα ξεφτιλιστεί στα μάτια όλων των οπαδών, ακόμα και των πιο φανατικών της γερμανικής ομάδας. Αλλά, είπαμε, ελάχιστοι στην ιστορία της Formula 1 ήταν πραγματικοί άντρες που ήξεραν να υπερασπίζονται το δίκιο τους και να μην υπακούουν σ’ εντολές που τους “ευνουχίζουν”.

[Πηγή: Mercedes AMG]

Keywords
Τυχαία Θέματα