Renault: Οι ομάδες μας μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλη την ισχύ του κινητήρα μας

Με τα λιγότερα χιλιόμετρα πηγαίνει η Renault στο Αυστραλιανό Grand Prix, καθώς ο Renault Energy F1-2014 έχει γράψει 8.775 χιλιόμετρα στις 12 ημέρες των δοκιμών, πολύ λιγότερα από τα 17.989 χιλιόμετρα του Mercedes-Benz PU106A Hybrid. Ακόμα και η Ferrari που δίνει τον 059/3 σε 3 ομάδες, έχει δεδομένα

από 10.213 χιλιόμετρα για τον κινητήρα της.

Οι αριθμοί δεν είναι το πρόβλημα για τους Γάλλους και τις ομάδες που χρησιμοποιούν τον κινητήρα, καθώς τα προβλήματα βασάνισαν πολύ τους μηχανικούς. Σίγουρα, ένα μέρος των προβλημάτων έχει λυθεί, μα αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να εμφανιστούν νέα. Έτσι, πολλοί πίστεψαν ότι η Renault θα επιλέξει το “safe mode” για τον κινητήρα της, για να θυσιαστεί η ταχύτητα στον βωμό τής αξιοπιστίας.

Ωστόσο, ο Remi Taffin, επί κεφαλής εργασιών πίστας ξεκαθαρίζει πως οι αναβαθμίσεις στο λογισμικό έχουν εξαλείψει τις πιθανότητες ν’ ανιχνευτεί πρόβλημα σε λάθος χρονική στιγμή.

Ήμασταν πίσω στο χρονοδιάγραμμα σε μερικά στοιχεία που θέλαμε να έχουμε στο αυτοκίνητο, κάτι που δε μας επέτρεπε να τρέξουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων. Αλλά, νομίζω ότι μπορούμε να δούμε πώς θα πάμε με την πλήρη ισχύ.

Τα κύρια θέματα που είχαμε στα power units ήταν πώς να ελέγχουμε τον κινητήρα και πώς να διαχειριστούμε την ειδοποίηση (σε περίπτωση που υπήρχε πρόβλημα), κάτι που είναι ένα βήμα για να κερδίσουμε περισσότερη δύναμη.

Είναι δίκαιο να πούμε ότι, όταν έχεις αργήσει, έχεις αργήσει σε όλα. Γι’ αυτό, υποφέραμε λίγο από έλλειψη εμπειρίας για το πώς ν’ αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δεν είχαμε το κατάλληλο λογισμικό για να το αποφύγουμε αυτό. Αλλά, δεν ανησυχώ γι’ αυτό τώρα· θα μας δώσει κάποια εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία και στην απόδοση.

Η Renault έχει ακόμα δρόμο μπροστά της, και το Αυστραλιανό Grand Prix θα είναι σημαντικό γι’ αυτή, με τον Taffin να επισημαίνει ότι μόνο μία νίκη θα τους ικανοποιήσει προσωρινά στη δουλειά που έχουν κάνει και σε όσα πρέπει να κάνουν.

Πάμε όλο και καλύτερα, αλλά μέχρι να κερδίσουμε, δε θα είμαστε εντάξει. Δεν είναι επειδή είμαστε μπροστά στο πρόγραμμα που είχαμε για ν’ αναθεωρήσουμε το σχέδιό μας και να μειώσουμε τους στόχους μας. Δε θα είμαστε ευχαριστημένοι μέχρι να κερδίσουμε.

[Πηγή: AutoSport | Photo Copyrights: Ker Robertson/Getty Images/Red Bull Racing]

Keywords
Τυχαία Θέματα