Red Bull: Κανένας δε θα κυριαρχήσει φέτος

17:27 7/2/2013 - Πηγή: AutoBlog

Το 2012, ο πολύ μεγάλος ανταγωνισμός είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχουμε τον απόλυτο κυρίαρχο που βλέπαμε το 2011 και το 2010, με τη Red Bull να είναι η ομάδα που είχε σχεδόν πάντοτε το μονοθέσιο με τον καλύτερη απόδοση, και μάλιστα με διαφορά από τους υπόλοιπους. Στην περσινή σεζόν, χρειαστήκαμε να φτάσουμε στην τελευταία σεζόν για να μάθουμε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, με τον Sebastian Vettel να κόβει πρώτος

το νήμα με διαφορά 3 βαθμών από τον Fernando Alonso.

Ο Πρόεδρος της Red Bull Racing, Christian Horner, θεωρεί τα σκαμπανεβάσματα στην ανταγωνιστικότητα των μονοθεσίων θα ισχύσουν και φέτος, αφού τα χαρακτηριστικά κάθε πίστας αναμένεται να ταιριάζουν διαφορετικά σε κάθε μονοθέσιο.

Νομίζω ότι θα είναι μια περίπτωση από διαφορετικές πίστες που ταιριάζουν σε διαφορετικά μονοθέσια. Πέρυσι, η σημαντική αλλαγή στον “φυσητό” διαχύτη είχε μεγάλο αντίκτυπο στην απόδοση που είχαμε στου πρώτους αγώνες. Σαν ομάδα, έχουμε βελτιστοποιήσει τις αποδόσεις μας σε διάφορες καταστάσεις, όπου, όταν το μονοθέσιό μας ήταν κάτω από το μέγιστο της απόδοσής του, επικεντρωθήκαμε στη βελτίωσή του, και, όταν είχαμε την ευκαιρία, την αρπάξαμε και με τα δύο χέρια.

Νομίζω ότι και η σεζόν που έρχεται θα έχει σκαμπανεβάσματα: υπάρχουν 4 ή 5 ομάδες ικανές να κερδίσουν και θα κριθεί από τους οδηγούς και τις ομάδες που κάνουν την καλύτερη δουλειά και στους 19 αγώνες. Τις ημέρες που δεν μπορείς να κερδίσεις, η τρίτη, η τέταρτη και η πέμπτη θέση είναι τόσο σημαντικές. Θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι θα πάρεις το μέγιστο από κάθε Σαββατοκύριακο.

Ο Βρετανός τονίζει πως μοναδικός στόχος της αυστριακής ομάδας είναι να κατακτήσουν και φέτος τους δύο τίτλους, αλλά παραδέχεται πως η σεζόν θα είναι πολύ δύσκολη, όπως ήταν και το 2012, και δεν υποτιμά τις άλλες ομάδες, η οποίες έχουν κι αυτές σαν στόχο τους δύο τίτλους.

Τα τελευταία χρόνια ήταν εκπληκτικά. Είναι αρκετά αξιοσημείωτο το γεγονός ότι κερδίσαμε 6 παγκόσμια πρωταθλήματα σε 3 χρόνια. Υπάρχουν μόνο άλλες 3 ομάδες που έχουν κατακτήσει 3 συνεχόμενους τίτλους στην ιστορία της Formula 1, επομένως έχουμε πολύ μεγάλο κίνητρο, για να προσπαθήσουμε και να διατηρήσουμε αυτούς τους δύο τίτλους. Κι εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, για να το πετύχουμε.

Μα, θα ήταν ανόητο να καθίσουμε εδώ και να υποτιμήσουμε τους αντιπάλους μας, τόσο τους οδηγούς, όσο και τις ομάδες. Είμαι σίγουρος πως η φετινή σεζόν θα είναι πολύ “κλειστή” και πολύ δύσκολη.


[Πηγή: AutoSport | Photo Copyright: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Racing]

Keywords
Τυχαία Θέματα