Photo Gallery: Mercedes SL-Class 2012

Η Mercedes έδωσε περισσότερες φωτογραφίες της νέας SL-Class η οποία κάνει ευρωπαικό ντεμπούτο αυτή την εβδομάδα στη Γενεύη. Διαθέτει τολμηρή και επιθετική σχεδίαση με τα μπροστά φωτιστικά σώματα με ενσωματωμένα LED να είναι κάτι που ίσως να ξενίσει μερικούς. Κατά τα άλλα δεν είναι τίποτα διαφορετικό από μια μεγάλη SLK όπου στο πίσω μέρος υπάρχουν διπλές απολήξεις των εξατμίσεων και LED

φωτιστικά σώματα.

Η αναδιπλούμενη οροφή διαθέτει πλαίσιο κατασκευασμένο από μαγνήσιο και ζυγίζει έτσι 6 κιλά λιγότερα από ότι ζυγίζει η οροφή της προηγούμενης γενιάς, μειώνοντας έτσι το κέντρο βάρους. Επιπλέον διαθέτει και την ηλεκτροχρωμική γυάλινη οροφή Magic Sky Control που πρωτοπαρουσιάστηκε στην SLK.

Το εσωτερικό της είναι εμπνευσμένο από την SLS μας λέει η Mercedes (SLK θα έλεγα εγώ) και διαθέτει υψηλής ποιότητας δερμάτινες επενδύσεις, ξύλινα και μεταλλικά διακοσμητικά. Οι αεραγωγοί είναι στρόγγυλης σχεδίασης, ο λεβιές του αυτόματου κιβωτίου είναι πολύ μικρός και καλαίσθητος ενώ υπάρχει και το νέο σύστημα ήχου Front Bass το οποίο θα έχει δύο woofer τοποθετημένα στα πόδια των επιβατών για να βελτιωθεί η ποιότητα ήχου στη καμπίνα.

Μηχανικά τώρα, η νέα SL-Class θα είναι διαθέσιμη με 2 κινητήρες. Η έκδοση SL350 φορά τον V6 3.5-λίτρων απόδοσης 306 ίππων με 370 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 5.9 δευτ. με μέση κατανάλωση 6.8 λίτρα/100 χλμ. Ο δεύτερος κινητήρας είναι ο twin-turbo V8 4.7-λίτρων στην έκδοση SL500 απόδοσης 435 ίππων με 699 Nm ροπής με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 4.6 δευτ. Στο μέλλον θα παρουσιαστούν και οι εκδόσεις SL63 AMG και SL65 AMG, γι’αυτους που θέλουν γρηγορότερες εκδόσεις.

Το μεγάλο roadster των Γερμανών διαθέτει αλουμινένιο σώμα και ζυγίζει 140 κιλά λιγότερα από παλαιότερο μοντέλο. Παρά το μειωμένο βάρος, η νέα SL είναι κατά 20% πιο άκαμπτη από την τωρινή και καταναλώνει 30% λιγότερο καύσιμο.

Επιπλέον η νέα SL-Class θα φορέσει το νέο σύστημα Magic Vision Control το οποίο ενσωματώνει τα ακροφύσια του συστήματος πλύσης του παρμπρίζ πάνω στους υαλοκαθαριστήρες έτσι ώστε να μην μπαίνει νερό μέσα στη καμπίνα όταν η οροφή είναι ανοικτή.

Το αυτοκίνητο διαθέτει ηλεκτρομηχανική κρεμαργιέρα, ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων με χαλύβδινα ελατήρια και ημι-ενεργά αμορτισέρ. Στην έκδοση SL350 το σύστημα Active Body Control βρίσκεται στον επιπλέον εξοπλισμό ενώ στην SL500 στον στάνταρ. Οι παραγγελίες έχουνε ξεκινήσει από σήμερα (15/12/2011) με αρχικη τιμή 93.534 ευρώ για την SL530 και 117.096 ευρώ για την SL500. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα