O Sergio Marchionne απειλεί να σταματήσει όλη την ιταλική παραγωγή του Fiat Group

Η διαφωνία ανάμεσα στα Ιταλικά συνδικάτα και στον CEO του Fiat Group, Sergio Marchionne έχει φτάσει στα άκρα, με τον ισχυρό άνδρα του Ιταλικού Gruppo να απειλεί πως θα μεταφέρει το σύνολο της μελλοντικής παραγωγής των Alfa Romeo, Fiat Maserati και Jeep

στα εργοστάσια του ομίλου που βρίσκονται εκτός Ιταλικού εδάφους.

Η διαμάχη έφτασε στα άκρα όταν η FIOM, η Ένωσης Εργασίας κέρδισε μια δικαστική απόφαση κατά της Fiat που επιτρέπει στο συνδικάτο να εκπροσωπεί τους εργαζομένους των εργοστασίων της Fiat στη διαπραγμάτευση ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και πιο ευέλικτη μορφή εργασίας.

Ο Machionne ωστόσο έδωσε το πράσινο φως ώστε το κάθε εργοστάσιο ξεχωριστά να οργανώσει τις νέες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων.

Αν τελικά οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών δεν τελεσφορήσουν, τότε η Maserati Levante θα μπορούσε να κατασκευαστεί στη Βόρειο Αμερική, ενώ το Fiat 500X και το μικρό SUV της Jeep ίσως κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Fiat στη Σερβία.

Στις σχετικές ειδήσεις, τελευταία ακούγεται πως η έδρα της Fiat-Chrysler, όταν τελικά η πρώτη εξαγοράσει πλήρως τη δεύτερη, ίσως γίνει στην Ολλανδία και όχι στην Αμερική.

[Πηγή: Reuters, Autocar]

Keywords
Τυχαία Θέματα