O Marchionne λέει ότι η Fiat Chrysler Automobiles θα πουλάει 6 εκατ. αυτοκίνητα ετησίως

Ο CEO των Fiat και Chrysler, Sergio Marchionne, μετά τη δήλωση ότι η Jeep θα πουλήσει 1 εκατ. αυτοκίνητα το 2014, είπε τη Δευτέρα ότι η συγχωνευθείσα εταιρεία που δημιουργήθηκε θα μπορεί να πουλάει περισσότερα από 6 εκατομμύρια αυτοκίνητα το χρόνο, ένα νούμερο, που όπως έχει δηλώσει εδώ και καιρό,

είναι το ελάχιστο για μια αυτοκινητοβιομηχανία να ανταγωνίζεται σοβαρά στην παγκόσμια αγορά.

Με την ολοκλήρωση της νομικής εξαγοράς, η Fiat Chrysler Automobiles, αυτή θα γίνει η έβδομη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, και με τη σειρά του ο Marchionne θα ανακοινώσει το νέο πολυετές επιχειρηματικό σχέδιο στο Ντιτρόιτ τον Μάιο και δήλωσε στους μετόχους της Fiat:

Μέχρι το 2018, η Fiat θα είναι σε θέση να κάνουν περισσότερα από 6 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Δεν θέλω να δώσω λεπτομέρειες του σχεδίου, αλλά οδεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Συνεχίζοντας είπε ότι ήταν “ανειλικρινής” αν δεν αναγνωρίζε τις συναισθηματικές πτυχές της συγχώνευσης των δύο αυτοκινητοβιομηχανίες με διαφορετικές ιστορίες .

Το 2013 οι δυο αυτοκινητοβιομηχανίες παρέδωσαν συνολικά 4,4 εκατ. αυτοκίνητα και ο Marchionne είπε ότι στοχεύει να πουλήσει 4,5 έως 4,6 εκατ. φέτος, ως επί το πλείστον με τη δύναμη των αγορών των ΗΠΑ και της Ασίας.

Όπως ξέρουμε, μετά την εξαγορά της Fiat, δημιουργήθηκε ένα τεράστιο χρέος στην ιταλική εταιρία και ο Ιταλοκαναδός πιστεύει πως η εταιρεία μπορεί να χρηματοδοτήσει το πενταετές πλάνο της , χωρίς πώληση περιουσιακών στοιχείων ή την άντληση κεφαλαίων

Η νέα εταιρία, Fiat Automobiles Chrysler, θα έχει νομική έδρα της στην Ολλανδία και φορολογική έδρα στη Βρετανία, ενώ οι μετοχές θα πωλούνται στη Νέα Υόρκη και το Μιλάνο.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, τη OAO Sberbank, σε μια κοινή επιχείρηση, όπου αρχικά σκέφτοναι την παραγωγή των Jeep, ενώ επιβεβαίωσε ότι ο στόχος των εσόδων του 2014 για τις δύο εταιρίες είναι τα 93 δισ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να είναι μεταξύ € 600.000.000 και € 800.000.000, και το καθαρό χρέος μεταξύ € 9,8 με 10,3 δισ. ευρώ.

[Πηγή: Associated Press]

Keywords
Τυχαία Θέματα