O Bruno Spengler παίρνει τη νίκη για τη BMW στο DTM

20:45 6/5/2012 - Πηγή: AutoBlog

Μόλις στον δεύτερο αγώνα της σεζόν, η BMW κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκης έπειτα από 20 χρόνια και την 50η στην ιστορία της στο DTM, με τον Bruno Spengler, ο οποίος κατάφερε ν’ αντέξει στην τρομερή και διαρκή πίεση του Gary Paffett της Mercedes, που ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα της σεζόν, και τερμάτισε μόλις 1 δευτερόλεπτο πίσω από τον οδηγό της BMW.

Ο

Spengler εκκινούσε από την pole position, την 31η στην ιστορία της στο θεσμό, με τον Paffett να ξεκινά ακριβώς πίσω του, δηλαδή από την τρίτη θέση του grid. Ο Βρετανός, που είναι δοκιμαστής της McLaren, προσπέρασε από την εκκίνηση τον δεύτερο Augusto Farfus και ξεκίνησε από νωρίς της πίεση στον Καναδό. Όπως δήλωσε, ο Paffett, δοκίμασε τα πάντα, για να πάρει τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε, παρόλο που ήταν εμφανώς πιο γρήγορος και πίεζε πάρα πολύ σκληρά.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Farfus της BMW, ο οποίος κατάφερε ν’ αμυνθεί κι αυτός στις επιθέσεις του Green, ο οποίος θα μπορούσε να είχε τερματίσει τρίτος, αν οι μηχανικοί της Mercedes δεν καθυστερούσαν να τοποθετήσουν τον πίσω αριστερό τροχό, χάνοντας 3 δευτερόλεπτα. Ο Βρετανός δοκίμασε μια διαφορετική στρατηγική, κάνοντας 10 περισσότερους γύρους πριν από την αλλαγή ελαστικών, η οποία δούλεψε, αλλά οι μηχανικοί του την κατέστρεψαν!

Όσον αφορά την Audi, ο Mattias Ekstrom τερμάτισε στην πέμπτη θέση, όντας πολύ μακριά από τους οδηγούς μπροστά του, δείχνοντας ότι φέτος, η Audi είναι τρίτη δύναμη στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού. Πίσω από τον Ekstrom, τερμάτισε ο Timo Scheider.

Σε ό,τι φορά τη βαθμολογία των οδηγών, ο Gary Paffett είναι πρώτος, με 43 βαθμούς, μπροστά από τον Green, που έχει συγκεντρώσει 30 βαθμούς από τους δύο πρώτους αγώνες. Με τη νίκη του, ο Spengler ανέβηκε στην τρίτη θέση, ενώ πίσω του είναι ο Ekstrom, που έχει κι αυτός 25 βαθμούς.

Στους κατασκευαστές, η Mercedes είναι στην πρώτη θέση, έχοντας συνολικά 96 βαθμούς· η BMW είναι δεύτερη, με 54 βαθμούς, 2 περισσότερους από την Audi. Επόμενος αγώνας είναι στο Brands Hatch της Βρετανίας, στις 20 Μαΐου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα
O Bruno Spengler, BMW, DTM,