Nissan και BMW τάσσονται κατά του “Brexit”

Στις 23 Ιουνίου οι Άγγλοι αποφασίζουν για το αν η χώρα τους πρέπει να μείνει ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι πολίτες, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, είναι αρκετά μοιρασμένοι όμως το ίδιο δεν μπορούμε να πούμε και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην χώρα. Οι περισσότερες επιχειρήσεις, τάσσονται κατά της εξόδου του Ην. Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή

Ένωση και ανάμεσα σε αυτές, είναι και αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Nissan και η BMW. Μάλιστα και οι δύο, μέσω των CEO τους, έχουν εκφράσει την ελπίδα ότι η κατάσταση δεν θα αλλάξει, ενώ δεν έκρυψαν τους προβληματισμούς τους σε περίπτωση που αλλάξει. Κάποιοι θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν τους προβληματισμούς αυτούς ως “συγκαλυμμένες απειλές”.

Ο Carlos Ghosn της Nissan έχει δηλώσει ότι “μία θέση σταθερότητας είναι πιο θετική από ένα συνονθύλευμα αγνώστων” ενώ στο παρελθόν, δεν έχει κρύψει το ότι “αν αλλάξει κάτι, θα είμαστε αναγκασμένοι να επανεξετάσουμε τη στρατηγική μας και τις επενδύσεις μας για το μέλλον” – όπως είπα, συγκαλυμμένη απειλή ή απλά προειδοποίηση; Μην ξεχνάς ότι αυτή τη στιγμή, η Nissan απασχολεί περίπου 8.000 ανθρώπους στην Αγγλία. Την ίδια περίπου θέση, έχει και το BMW Group. Ο Harald Krueger δήλωσε στο περιθώριο της έκθεσης της Γενεύης ότι “αν η Αγγλία ψηφίσει έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα επηρεάσει το μέλλον των Αγγλικών εταιριών μας, που περιλαμβάνουν την Mini και την Rolls-Royce”… ότι κι αν σημαίνει αυτό. Είμαστε σίγουροι πως παρόμοια θέση θα έχουν κι άλλες εταιρίες που διατηρούν εργοστάσια στο Ην. Βασίλειο και εξάγουν από εκεί τα προϊόντα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Nissan, BMW,“Brexit”