Nick Chester: Στη Βαρκελώνη θα είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε

Η Lotus αντιμετώπισε το πρώτο Grand Prix της σεζόν ως ένα ακόμη χειμερινό τεστ και όχι σαν μια ευκαιρία για να πάρει βαθμούς ή να παλέψει με άλλες ομάδες. Τα πολλά οικονομικά προβλήματα που ταλαιπώρησαν πέρυσι την ομάδα -και φέτος δείχνουν να έχουν λυθεί μετά το πακέτο χορηγίας του Maldonado- καθυστέρησαν την εξέλιξη της Ε22, με την ομάδα να απέχει από το πρώτο τεστ στη Χερέθ.

Σε μια τόσο δύσκολη χρονιά,

με πολλές αλλαγές και ακόμη περισσότερα νέα συστήματα στα μονοθέσια, ήταν λογικό τα χαμένα χιλιόμετρα να πονέσουν την ομάδα και να δυσκολέψουν κατά πολύ το πρόγραμμά της. Ο Τεχνικός Διευθυντής της Lotus, Nick Chester, ελπίζει σε βελτίωση στους επόμενους αγώνες, ενώ παραδέχεται πως κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να γίνει πριν τον πρώτο Ευρωπαϊκό. Κάτι που σημαίνει πως μάλλον θα πρέπει να συνηθίσουμε στη θέα της Ε22 στο τέλος του grid, τουλάχιστο για τα πρώτα τέσσερα Grands Prix.

Ελπίζω σε βελτίωση για τη Μαλαισία και στη συνέχεια λίγο περισσότερο στο Μπαχρέιν, όμως, επειδή βρίσκονται πολύ κοντά το ένα με το άλλο, πιθανότατα θα είναι μικρά βήματα.

Μπορεί κάλλιστα να βρεθούμε στη Βαρκελώνη, πριν να είμαστε σε θέση να αγωνιστούμε στο επίπεδο που θέλουμε.

Ο πιλότος της Lotus, Romain Grosjean, πήγε το θέμα ένα βήμα παραπέρα. Ο Γάλλος τόνισε πως παρότι τα οικονομικά προβλήματα έχουν λυθεί, η ομάδα χρειάζεται να στελεχωθεί από περισσότερα άτομα ώστε να λειτουργεί σωστά. Σύμφωνα με φήμες στα paddock, η Lotus προχώρησε πέρυσι στην απόλυση 100 ατόμων από το Enstone, με σκοπό να ανταποκριθεί στα νέα οικονομικά δεδομένα.

Τα πράγματα έχουν σταθεροποιηθεί και η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι πολύ καλή. Όλα τα προβλήματα του περασμένου έτους αποτελούν πλέον παρελθόν. Όμως, πρέπει οπωσδήποτε να προσληφθούν μερικοί άνθρωποι, για να στηρίξουν τη μικρότερη ομάδα, αλλά γενικά τα πράγματα είναι θετικά.

Από την δική του πλευρά, ο Chester αναφέρει πως ο περασμένος χειμώνας ήταν ο δυσκολότερος στα 14 χρόνια παρουσίας του στην ομάδα, η οποία, πλέον, προσπαθεί να λύσει ένα-ένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νέο μονοθέσιο.

Στα 14 χρόνια μου στο Enstone, δεν μπορώ να θυμηθώ πιο έντονη περίοδο εργασιών και το να μην υπάρχει απτή ανταμοιβή γι ‘αυτό (εννοεί στην απόδοση), είναι δύσκολο να το διαχειριστείς, αλλά γνωρίζαμε ότι αυτό ήταν πιθανό να συμβεί.

Ήταν απογοητευτικό το γεγονός ότι δεν ήμασταν πιο γρήγοροι και ότι δεν πετύχαμε μια αντιπροσωπευτική θέση στο grid. Όλοι γνώριζαν πως υπάρχουν τόσα πολλά νέα μέρη και τόση νέα τεχνολογία για το 2014, που επρόκειτο να είναι δύσκολο να λειτουργήσουν τα πάντα αμέσως και να πετύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Τώρα ασχολούμαστε με αυτά τα θέματα ένα προς ένα, καθιστώντας σαφές πως θα υπάρξει ορατή πρόοδος.

[Πηγή: GMM, SkySports | Photo Copyrights: Lotus F1 Team]

Keywords
Τυχαία Θέματα