Newey: Δύσκολος ο σχεδιασμός της RB8

Φέτος, ένα από τα στοιχεία που έκαναν την RB7 το ταχύτερο μονοθέσιο του grid ήταν ο “φυσητός” διαχύτης. Από το 2012, όμως, αυτό δε θα υπάρχει, καθώς οι εξατμίσεις θα πρέπει να βρίσκονται σε συγκεκριμένο ύψος, ύστερα από τη διαμάχη που δημιουργήθηκε για τα καυσαέρια όταν ο οδηγός έπαιρνε το πόδι του από το γκάζι. Ουσιαστικά, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη διαφορά που θα δούμε στα μονοθέσια της επόμενης σεζόν, και ίσως να επηρεαστεί η ισορροπία στη Formula 1.

Ο Adrian Newey, κορυφαίο μυαλό και επικεφαλής σχεδίασης της Red Bull Racing, παραδέχεται ότι η αλλαγή αυτή θα δυσκολέψει τον σχεδιασμό της RB8, αφού το μονοθέσιο είχε σχεδιαστεί γύρω από τον “φυσητό” διαχύτη.

Δεν έχουμε κάποια μεγάλη αλλαγή για του χρόνου, εκτός από τη θέση των εξατμίσεων, στην οποία έχουμε πρωτοπορήσει τα τελευταία δύο χρόνια. Όλο αυτό θ’ αφαιρεθεί την επόμενη σεζόν.

Επειδή το μονοθέσιο έχει σχεδιαστεί γύρω απ’ αυτό, θα πρέπει να επιστρέψουμε στο εργαστήριο και να σκεφτούμε: “Εντάξει, εκτός αυτού, πώς μπορούμε να βελτιώσουμε και πάλι το αυτοκίνητο;” Είναι δύσκολο να ξέρουμε. Όλοι οι υπόλοιποι έκαναν καλή δουλειά στην αντιγραφή, ειδικά η McLaren κατάφερε να το έχει από τον πρώτο αγώνα. Το μονοθέσιό μας έχει σχεδιαστεί γύρω απ’ αυτό, έτσι ήλπιζα ότι θα λειτουργεί καλύτερα απ’ ό,τι στους υπόλοιπους, διότι το προσάρμοσαν αργότερα.

Ο 52χρονος Βρετανός τονίζει ότι πολλά θα κριθούν από το ποια ομάδα θα μπορέσει να αντισταθμίσει αυτή την απώλεια.

Πραγματικά, τώρα όλα είναι σχετικά με το ποιος θα κάνει την καλύτερη δουλειά όσον αφορά την ανάκτηση της απώλειας αυτής, από την άποψη ότι, ίσως, προσπαθήσουν να βρουν άλλους τρόπους ή απλά να βελτιώσουν το μονοθέσιο. Είναι συνηθισμένο για τη Formula 1. Ο καθένας δουλεύει τον χειμώνα και ξέρει τι έχει κάνει, αλλά δεν έχει ιδέα τι έχουν κάνει οι άλλοι, μέχρι να φτάσουμε στις πρώτες δοκιμές και ειδικά στον πρώτο αγώνα.

Ο Newey έχει, επίσης, δηλώσει ότι η RB8 θα είναι έτοιμη στο πρώτο τεστ του Φεβρουαρίου, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 7 του μηνός. Για να δούμε τι σχεδιάζει το ευφυέστερο άτομο του αθλήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα