McLaren: Φαβορί η Mercedes για το 2014

Έχουμε εξηγήσει γιατί η Ferrari μπορεί να είναι μια κορυφαία -και πρακτικά- ομάδα την επόμενη σεζόν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα είναι η μοναδική. Η Red Bull είναι σίγουρα ένα φαβορί για το 2014, ενώ βελτιωμένες είναι πολύ πιθανό να είναι και η Mercedes και McLaren.

Κάποιοι πιστεύουν ότι οι νέοι κανονισμοί με τους turbo V6 κινητήρες, 1.6 λίτρων, μπορεί να ρίξουν τη Red Bull από την κορυφή, όταν άλλοι ισχυρίζονται ότι ο Newey και οι τεχνικοί του θα σχεδιάσουν και πάλι ένα μονοθέσιο που θα κινείται στα όρια των κανονισμών.

Ο Martin Whitmarsh, Πρόεδρος της McLaren Racing, πιστεύει ότι η Mercedes θα είναι πιο δυνατή ακόμα και από τη Red Bull, η οποία αποτελεί πάντα μία τρομερά ανταγωνιστική και δύσκολη ομάδα.

Όποιος λέει ότι κάθε ότι ομάδα, ακόμα και η Red Bull, είναι εξαιρετικά σίγουρη για το 2014, κάνει λάθος. Νομίζω ότι η Mercedes θα είναι η πιο δυνατή. Το λέω επειδή είμαι ίσως λίγο προκατειλημμένος, αλλά έχω και κάποια λογική γνώση των προϋπολογισμών των τριών ομάδων.

Η Mercedes έχει έναν καλό προϋπολογισμό, καλές εγκαταστάσεις και ικανοί άνθρωποι. Δεν έχω κάποια πραγματική εικόνα, και νομίζω ότι κανένας δεν έχει, αλλά νομίζω ότι έχω μια καλύτερη εικόνα απ’ ό,τι οι περισσότεροι. Όμως, αν είχαμε μια απολύτως ελεύθερη επιλογή για τη νέα σεζόν, θα διάλεγα τη Mercedes.

Ο Βρετανός μιλά και για τη δική του ομάδα, υποστηρίζοντας ότι οι νέοι κανονισμοί μπορεί να είναι μια νέα ευκαιρία για τη McLaren να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις.

Μπορούμε να κερδίσουμε το 2014. Είμαι πλήρως επικεντρωμένοι σ’ αυτό και μπορούμε να το κάνουμε, αλλά δεν μπορώ να ξέρω αν θα το κάνουμε. Μας αρέσει η αλλαγή αυτή. Νομίζω ότι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία, και το βλέπω σαν ευκαιρία. Είναι πολύ συναρπαστικό. Υπάρχει αρκετή αγωνία για το τι κάνουμε τον χειμώνα, και αυτό συμβαίνει ακόμα περισσότερο φέτος. Τα πράγματα θα μπούνε σε μία σειρά με τις παρουσιάσεις των νέων μονοθεσίων.

[Πηγή: AutoSport]

Keywords
Τυχαία Θέματα