Local Motors LITECAR Challenge. Πόσο ελαφρύ και ασφαλές μπορεί να γίνει ένα sedan;

11:01 1/1/2015 - Πηγή: AutoBlog

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Local Motors απευθύνεται στον κόσμο. Αυτή τη φορά όμως, η πρόσκληση/πρόκληση που έκανε σε οποιονδήποτε ακούει, μοιάζει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Το όνομα αυτής: LITECAR challenge. Με λίγα λόγια, η Local Motors ζητά από εφευρέτες, μηχανικούς, σχεδιαστές ή οποιονδήποτε άλλο επιθυμεί να συμμετάσχει, να σχεδιάσει ένα πρωτότυπο 5-θέσιο sedan στο οποίο θα εφαρμόζονται τεχνικές μείωσης βάρους. Όμως δεν μιλάμε για λίγο carbon εδώ, αφαίρεση εξοπλισμού

εκεί κλπ. Η Local Motors θέλει από τους συμμετέχοντες να εγκαταλείψουν την πεπατημένη και να σκεφτούν αντισυμβατικά. Επίσης, η εταιρία θέλει το τελικό όχημα να διατηρεί ή να βελτιώνει τα τρέχοντα standards ασφαλείας αλλά και να χρησιμοποιεί την υπάρχουσα υποδομή. Έμφαση λοιπόν στην μείωση του βάρους και την ασφάλεια.

Ο διαγωνισμός ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015 και οι συμμετοχές που θα μαζευτούν μέχρι τις 6 Μαρτίου, θα κριθούν από μία επιτροπή ειδικών στους εξής τομείς: Μείωση βάρους, ασφάλεια οχήματος, καινοτομία και αποδεικτικά στοιχεία. Ο νικητής θα ανακοινωθεί κάποια στιγμή εντός του έτους και θα του απονεμηθεί το έπαθλο των $60.000 με τον δεύτερο να λαμβάνει $40.000 και τον τρίτο $20.000. Οι νικητές των 3 επιμέρους κατηγοριών –Σχέδιο, Ασφάλεια και Προτίμηση Κοινού- θα λάβουν από $10.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα