Lamborghini Cabrera [Renderings]

Ο Wild Speed χρησιμοποίησε τη φαντασία του και τις πρόσφατες spy φωτογραφίες και video ώστε να δημιουργήσει μερικές renderings φωτογραφίες της Lamborghini Cabrera, του supercar που θα αντικαταστήσει την Gallardo.

O Wild Speed

έχει χρησιμοποιήσει αρκετές σχεδιαστικές ιδέες από την Aventador αλλά και την Sesto Elemento για τη νέα Lamborghini, η οποία στα συγκεκριμένα renderings δείχνει ιδιαίτερα όμορφη.

Το νέο supercar θα παρουσιαστεί είτε στην έκθεση του Detroit τον Ιανουάριο είτε στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2014. Έχει κωδική ονομασία LP724, θα διαθέτει δομή κατασκευασμένη από carbon και αλουμίνιο, με το σώμα του να είναι από CFRP. Θα είναι κατά 16 mm μεγαλύτερο από την Gallardo, κάνοντάς την να έχει μήκος 4,5 μέτρων. Το ύψος του θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με αυτά της Gallardo, κοντά στα 1.165 mm, ενώ και το πλάτος του θα κυμαίνεται κοντά στα 1,9 μέτρα. Ωστόσο θα έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο, προσφέροντας έτσι περισσότερο χώρο στους επιβάτες της.

Παρότι αρχική επιθυμία της Lamborghini, ήταν το νέο entry-level μοντέλο της να κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα της Aventador, τελικά λόγω κόστους, η Audi την πίεσε έτσι ώστε η νέα Gallardo να κατασκευαστεί πάνω στην ίδια πλατφόρμα που θα φορά και η επόμενη, δεύτερη γενιά του R8, κάνοντας της να χάσει τις Ιταλικές τις ρίζες. Έτσι θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα του VW Group, MSS (Modular Sports Car System) την ίδια που θα φοράνε τόσο το νέο Audi R8 όσο μερικά νέα μοντέλα της Porsche. Το νέο R8 θα παρουσιαστεί το 2015 και θα διαθέτει 30 mm μακρύτερο μεταξόνιο, με το σασί της να ζυγίζει 198 κιλά. Με το γεγονός πως αυτό της Gallardo θα είναι ελαφρώς μικρότερο σε διαστάσεις, θα ζυγίζει 195 κιλά.

Θα δανείζεται αρκετές τεχνολογίες από την Sesto Elemento ενώ θα είναι λιγότερη πολύπλοκη στην κατασκευή της, έτσι ώστε να αυξηθεί η κερδοφορία της Lamborghini. Μηχανικά θα φορά πιθανώς τον τωρινό V10 5.2-λίτρων της Gallardo ο οποίος θα δυναμώσει και θα αποδίδει κοντά τα 600 άλογα με 541 Nm ροπής. Η Cabrera θα ζυγίζει κοντά στα 1.500 κιλά και τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 3,2 δευτερόλεπτα.

Η βασική έκδοση θα είναι τετρακίνητη, αργότερα θα υπάρξουν και ειδικές πισωκίνητες εκδόσεις, με την κίνηση να περνά στους τροχούς μέσω ενός νέου 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Θα είναι διαθέσιμη τόσο σε coupe όσο και σε cabrio εκδόσεις και σχεδιαστικά, σύμφωνα με τον CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann, θα διαθέτει μια πιο ξεκάθαρη σχεδιαστική γραμμή, δανειζόμενη στοιχεία από τις Aventador, Sesto Elemento, Veneno και Egoista.


[Πηγή: Wild Speed]

Keywords
Τυχαία Θέματα