Kia Sorento 2014 [w/video]

Η Kia στο Los Angeles παρουσίασε την Αμερικάνικη έκδοση του νέου Sorento. Η Kia δεν το χαρακτηρίζει απλά ως facelift μοντέλο, μιας και το 80% των μερών του έχει επανασχεδιαστεί από την αρχή.

Φορά νέο σασί και έναν ολοκαίνουργιο V6 GDI κινητήρα 3,3-λίτρων απόδοσης 290 ίππων στις 6.400 σ.α.λ με 341 Nm ροπής στις 5.200 σ.α.λ. Η κίνηση στέλνεται στον μπροστά άξονα, αλλά στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχει και σύστημα

τετρακίνησης. Επίχης υπάρχει διαθέσιμος και ένας νέος τετρακύλινδρος 2,4-λίτρων GDI κινητήρας απόδοσης 191 ίππων στις 6.300 σ.α.λ με 245 Nm ροπής στις 4.250 σ.α.λ

Και οι δύο συνδυάζονται με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ενώ υπάρχει ένα ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης, το οποίο αντικαθιστά το υδραυλικό σύστημα του απερχόμενου μοντέλου.

Στιλιστικά φορά νέους προφυλακτήρες, διαθέτει νέα γρίλια με μαύρα και ασημένια διακοσμητικά, νέα φωτιστικά σώματα καθώς και μια σειρά ζαντών διαθέσιμες από 17″ έως 19″.

Στο εσωτερικό βλέπουμε ότι οι Κορεάτες ετοίμασαν νέο πίνακα οργάνων όπου στη κορυφαία έκδοση εξοπλισμού EX, υπάρχει μια 7″ TFΤ οθόνη η οποία δείχνει ψηφιακά το ταχύμετρο, τη θερμοκρασία του κινητήρα καθώς και την ένδειξη της βενζίνης. Τεχνολογικά οι Κορεάτες εξόπλισαν το SUV τους με σύστημα ειδοποίησης τυφλού σημείου που λειτουργεί με αισθητήρες σόναρ.

Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 με τις τιμές του να ανακοινώνονται τότε.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα