Jorda: Στη Formula E πρέπει να κοιτούν οι γυναίκες

14:33 6/3/2018 - Πηγή: AutoBlog

Η Carmen Jorda απασχόλησε τη Formula 1 πριν από μερικά χρόνια, καθώς το 2015 έγινε οδηγός εξέλιξης της τότε Lotus (η σημερινή Renault). Η Ισπανίδα δεν έτρεξε ποτέ σε έναν αγώνα του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλήματος, έτσι απευθύνθηκε σε άλλες κατηγορίες, οδηγώντας πρόσφατα ένα μονοθέσιο της Formula E.

Η 29χρονη υποστηρίζει πως το βασικό πρόβλημα για τη Formula 1

και τη Formula 2 δεν έχει να κάνει με την ταχύτητα των γυναικών, αλλά με τις σωματικές απαιτήσεις των μονοθεσίων, γι’ αυτό και πιστεύει πως το ηλεκτρικό πρωτάθλημα της FIA είναι ένα πολύ καλό μέρος για τις γυναίκες οδηγούς.

Είναι λιγότερο απαιτητικό μονοθέσιο απ’ ό,τι στη Formula 1, λόγω της κάθετης δύναμης και λόγω του υδραυλικού τιμονιού. Η πρόκληση που έχουμε οι γυναίκες στη Formula 2 ή τη Formula 1 έχει να κάνει με το σώμα μας, και πιστεύω ότι αυτό δεν το έχει η Formula E.

Δεν είναι στο χέρι μου να αποφασίσω τι είναι καλό και τι όχι για τις γυναίκες στο άθλημα. Αλλά, από την εμπειρία μου μπορώ να πω ότι η Formula 1 -όχι οι άλλες κατηγορίες, δηλαδή τα καρτ, η Formula 3, τα GT, εκεί οι γυναίκες μπορούν να έχουν καλά αποτελέσματα- και η Formula 2 έχει όριο όσον αφορά τη σωματική πρόκληση. Υπάρχει ένα μεγάλο θέμα για τις γυναίκες, γι’ αυτό και δεν είμαστε σε αυτά τα πρωταθλήματα.

Η Jorda λέει ότι η Formula E δεν είναι καθόλου εύκολη, αλλά, από τη στιγμή που υπάρχουν κάποιες γυναίκες, θα πρέπει αυτές να αυξηθούν και να μη φοβηθούν να τη συνύπαρξη με τους άνδρες.

Θα πρέπει να σκεφτούμε τη Formula E ως ένα πρωτάθλημα πολύ υψηλού επιπέδου. Μπορείτε να δείτε όλους τους οδηγούς που είναι εκεί, και το μονοθέσιο που δοκίμασα δεν ήταν πολύ δύσκολο στην οδήγηση, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα που πρέπει να μάθεις για το πώς να το χειρίζεσαι. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Είναι μια κατηγορία υψηλού επιπέδου. Έχουμε ήδη κάποιες γυναίκες εδώ, οπότε γιατί να μην έχουμε περισσότερες.

Keywords
Τυχαία Θέματα