Jeep: Εμφατικό όχι σε coupe και cabrio SUVs

Μία ματιά στο τοπίο των SUVs είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς ότι αυτή είναι η κατηγορία στην οποία ποντάρουν πολλά οι κατασκευαστές και το ποντάρισμα αυτό παίρνει “σάρκα και οστά” με μοντέλα που φτάνουν τον ορισμό του SUV στα όρια του. Εκτός από τα coupe-SUVs που πλέον τα έχουμε συνηθίσει, υπάρχουν και φίρμες όπως η Land Rover που λανσάρουν cabrio-SUV. Όμως τι θα κάνει η εταιρία που σε μεγάλο βαθμό, έχει κάνει το όνομα της συνώνυμο

μίας ολόκληρης κατηγορίας;

Ο κίνδυνος για την μάρκα αυτή τη στιγμή, είναι –επειδή είναι πετυχημένη- να δίνει ολοένα και περισσότερα για να αυξήσει τα κέρδη και στη συνέχεια, να πάρει την κατηφόρα και να κολλάει το “Jeep” σε οτιδήποτε.

Δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας, Mark Allen. Jeep, πρώτα απ’ όλα σύμφωνα με τον Allen, σημαίνει εκτός δρόμου ικανότητες:

Δεν μπορεί να είναι ένα αυτοκίνητο με την εμφάνιση της Jeep και να μην έχει εκτός δρόμου ικανότητες. Δεν έχει σημασία αν τις χρησιμοποιείς ή αν τις χρειάζεσαι, μπήκες στην αντιπροσωπεία μου οπότε να τις περιμένεις!

Από εκεί και πέρα, δεν είναι και τόσο “ανοιχτός” στα νέα, crossover μοντέλα. Για τα cabrio-SUV είπε ότι “θα πουλήσει μερικά [η Land Rover] αλλά είναι ένα niche, μέσα σε ένα niche, τυλιγμένο σε ένα niche” ενώ στην ερώτηση για το αν τα coupe-SUV είναι ο προφανής τρόπος επέκτασης της γκάμας της Jeep, ο Allen δήλωσε:

Δεν πιστεύω ότι είναι προφανής. Αν περιμένετε αυτό από εμένα, θα απογοητευτείτε.

Πιστή στις αξίες της λοιπόν η Jeep και απ’ ότι φαίνεται, αποφεύγει τις μόδες. Να δούμε αν θα της βγει σε καλό.

Keywords
Τυχαία Θέματα