Hyperloop, το νέο

O Elon Musk μετά το Paypal, τη Tesla και τη SpaceX έχει βάλει πλόρη για κάτι νέο, αφού στις 12 του Αυγούστου θα ανακοινώσει το Hyperloop. Τι είναι αυτό; Με απλά λόγια, το ταξίδι με κάψουλες σε κενό αέρος, όπου οι κάψουλες θα μπορούν να πιάσουν τελική ταχύτητα 6.437 χλμ/ώρα (4.000 μίλια/ώρα!)

Η ιδέα πίσω από το Hyperloop ξεκινά από το 1910, όταν ο φυσικός R.M. Salter φανταζόταν το vactrain, ένα τρένο, το οποίο σε αντίθεση με τα υπόλοιπα τρένα, θα κινούνταν πάνω σε ράγες,

αλλά μέσα σε μεγάλους σωλήνες με κενό αέρος που θα ένωναν πόλεις.

Η ιδέα απόκτησε μορφή το 1972, όταν Rand Corporation στο περιθώριο του VHST (Very High Speed Transit System), ανακοίνωσε πως ήθελε να υλοποιήσει την ιδέα του Salter. Θα υπήρχε μια κάψουλα που θα μετέφερε 6 άτομα, η οποία θα κινούταν από έναν ηλεκτροκινητήρα μέσα στις σωλήνες με κενό αέρος.

41 χρόνια μετά, ο Elon Musk και η εταιρία του ΕΤ3, ετοιμάζεται να υλοποιήσει τελικά το φιλόδοξο αυτό project. Η εταιρία έχει έδρα στο Longmont του Κολοράντο, με το project να έχει motto “διαστημικό ταξίδι πάνω στη γη». Η ET3 βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο υλοποίησης, αλλά ο Elon Musk θα ανακοινώσει επίσημα το project στις 12 του Αυγούστου.

Έχεις κανείς την απορία αν τελικά ο Musk δεν υλοποιήσει το Hyperloop; Κανείς! Ο τύπος είναι “τρελός” και με ότι καταπιάνεται το φέρνει εις πέρας!

[Πηγή: Wired]

Keywords
Τυχαία Θέματα