Horner: Η Honda είναι πολύ πρόθυμη στο να μας παρέχει κινητήρες

Σε σκληρή μάχη φαίνεται πως έχει μπει η McLaren, για να διατηρήσει την αποκλειστικότητά της με την Honda. Οι Ιάπωνες έχουν επιβεβαιώσει πως οι συζητήσεις με την Red Bull δεν έχουν τελειώσει, και η Macca έχει αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο περισσότερες από μια φορές.

Οι κόκκινοι ταύροι, θέλοντας και μη, παρατείνουν την αρχική προθεσμία για εύρεση κινητήρων, μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, πράγμα

που σίγουρα θα έχει αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητά τους το 2016. Αυτό που έχει όμως σημασία, είναι πως σύμφωνα με τον Christian Horner, η Honda είναι πολύ πρόθυμη στο να συνεργαστεί με την Αυστριακή ομάδα. Παράλληλα, ο επικεφαλής της Red Bull αφήνει να εννοηθεί πως, στις συζητήσεις του με τον Ron Dennis, ζητήθηκαν πολύ περισσότερα χρήματα για τους κινητήρες από τα 12 εκατομμύρια που ήθελε η FIA ως πλαφόν.

Δεν έχω μιλήσει με κανέναν από την McLaren, εκτός βέβαια από τον Ron Dennis, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που αποφασίζει εκεί και οι απόψεις του ήταν αρκετά σαφής. Η Honda είναι πολύ πρόθυμη, αλλά, δυστυχώς, έχουν μια κατάσταση με τα συμβόλαια που βρίσκεται μεταξύ τους και της McLaren, και δεν έχει να κάνει με εμάς. Πρέπει οι ίδιοι να αποφασίσουν, μεταξύ τους, τι θέλουν να κάνουν.

Προφανώς δεν πρόκειται να αποκαλύψω εμπιστευτικές συζητήσεις, αλλά ας πούμε ότι (η ζητούμενη τιμή) δεν ήταν πουθενά κοντά στο στόχο του Jean Todt. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση. Ελπίζω ότι θα το επιτύχουμε αυτό, όμως υπάρχουν μπλόκα παντού, από όποια πλευρά και να το δεις. Είμαστε οριακά με το χρονοδιάγραμμά μας και σε ιδανική κατάσταση θα είχαμε ήδη πάρει την απόφασή μας πριν από το τέλος του Οκτωβρίου. Αυτό δεν έγινε, αλλά ελπίζουμε ότι θα καταλήξουμε σε κάτι, πολύ σύντομα.

Η RB11 απέδωσε αρκετά καλά στον αγώνα του Μεξικό και, αν δεν έβγαινε το safety car προς το τέλος, ο Daniil Kvyat είναι σίγουρος πως θα κρατούσε την τρίτη θέση. Όμως, οι αδυναμίες του κινητήρα της Renault, έδωσαν την ευκαιρία στην Williams και τον Bottas να προσπεράσουν στην μεγάλη ευθεία, κλέβοντας ένα ανέλπιστο βάθρο.

Είμαι λίγο απογοητευμένος. Είναι κρίμα, γιατί φάνηκε να έχω (την κατάσταση) υπό έλεγχο. Αλλά στη συνέχεια, στην επανεκκίνηση του αυτοκινήτου ασφαλείας, σκέφτηκα ότι επρόκειτο να είναι δύσκολα στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού και όντως ήταν πολύ άσχημα. Νικηθήκαμε από την Williams αρκετά εύκολα. Δεν υπήρχε τίποτα που μπορούσα να κάνω στην ευθεία, με την τελική μας ταχύτητα.

[Πηγές: Autosport, SkySports, Red Bull Racing]

Keywords
Τυχαία Θέματα