Horner: Μπορεί τον τίτλο ο Vettel

Το ταχύτερο και καλύτερο μέχρι στιγμής μονοθέσιο ανήκει χωρίς την παραμικρή αμφιβολία στη Mercedes. Πέρα από αυτό, όμως, η γερμανική ομάδα έχει και το καλύτερο πρακτικά οδηγικό δίδυμο, αποτελούμενο από τους Lewis Hamilton και Nico Rosberg, οι οποίοι έχουν χαρίσει 197 βαθμούς στη Mercedes σε 5 αγώνες, με 5 νίκες και 4 τερματισμούς”1-2″. Είναι μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία -100

ο Hamilton, 97 ο Rosberg-, με τον επόμενο Fernando Alonso να έχει 49 βαθμούς, ενώ ο τέταρτος Sebastian Vettel έχει συγκεντρώσει 45 βαθμούς.

Παρά το γεγονός ότι η W05 δείχνει ασυναγώνιστη, αλλά και το γεγονός πως οι Hamilton και Rosberg τα δίνουν όλα κάθε φορά για να νικήσουν ο ένας τον άλλον, ο Πρόεδρος της Red Bull Racing, Christian Horner, ισχυρίζεται πως ο Seb μπορεί να συνεχίζει το σερί των παγκόσμιων τίτλων, αλλά παραδέχεται ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.

Μου θυμίζει πολύ το 2012, όταν ξεκινήσαμε με μειονέκτημα και το γυρίσαμε στο δεύτερο μισό, και κέρδισε το πρωτάθλημα στον τελευταίο αγώνα. Φυσικά, η Mercedes είναι σε τρομερή κατάσταση. Όμως, κανένας μας δεν τα έχει παρατήσει και κυρίως ο Sebastian. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: είναι ένας πραγματικός μαχητής.

Δε νομίζω να είχε το feedback που ήθελε από το μονοθέσιο. Είναι πολύ ευαίσθητος στην είσοδο της στροφής και το μονοθέσιο δεν του έδινε την αίσθηση που ήθελε. Έχουμε κάνει μερικά βήματα με τη διαχείριση του κινητήρα, πώς ο κινητήρας συμπεριφέρεται στο φρενάρισμα, και με το set-up και νομίζω ότι πλησιάζουμε όλο και περισσότερο.

Η χρονιά είχε ξεκινήσει κάκιστα για την RBR: στις δοκιμές αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, κάνοντας πολύ λιγότερα χιλιόμετρα από τη Mercedes. Ωστόσο, βοηθούμενη και από τη βελτιωμένη απόδοση του Renault Energy F1-2014, η RB10 είναι αυτή τη στιγμή το δεύτερο καλύτερο μονοθέσιο, με τον Horner να πιστεύει ότι, αν συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, θα βάλουν δύσκολα στη Mercedes.

Όπως μπορείτε να δείτε, από τις χειμερινές δοκιμές μέχρι τώρα, έχουμε διανύσει πολύ δρόμο, μέσα σε μόλις 2.5 μήνες. Έτσι, αν συνεχίσουμε έτσι και τους επόμενους 2.5 μήνες, ελπίζουμε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε να τους ανταγωνιζόμαστε. Ξέρουμε ότι έχουμε ένα φανταστικό σασί. Τα παιδιά στη Renault εργάζονται πάρα πολύ σκληρά κι έχουν κάνει πρόοδο.

Στον σημερινό αγώνα, ο Vettel θα εκκινήσει από την 4η θέση, δίπλα από τον 3ο Daniel Ricciardo. Φυσικά, μπροστά τους είναι οι δύο Mercedes, αλλά με το ενδεχόμενο της βροχής όλα μπορούν ν’ αλλάξουν.

[Πηγή: Reuters | Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull Racing]

Keywords
Τυχαία Θέματα