Horner: Ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσει η Renault, θα είμαστε η πρώτη τους ομάδα και το ’16

Το Σεπτέμβρη θα πρέπει να περιμένουμε για τις αποφάσεις της Renault γύρω από το μέλλον της στη Formula 1. Οι Γάλλοι σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο επαναφοράς της εργοστασιακής τους ομάδας, κι αυτό ίσως να προκαλέσει προβλήματα στη Νο.1 ομάδα τους -και βάση συμβολαίου- Red Bull. Πάντως, ο επικεφαλής των κόκκινων ταύρων, Christian Horner,

θεωρεί πως υπάρχει μόνο ένας δρόμος για την Renault φέτος, εκείνος της βελτίωσης του Energy F1-2015, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η εταιρεία.

(Στην Renault) Δεν έχουν άλλη επιλογή για τον εαυτό τους, θα πρέπει να γυρίσουν την κατάσταση. Πρέπει πραγματικά να δούμε μια καλή κατεύθυνση κατά το δεύτερο μισό της σεζόν, που θα φέρει εξέλιξη και για το επόμενο έτος.

Έχουμε μια πολύ σαφή κατάσταση με τη Renault μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, άσχετη με τις επιλογές που θα κάνουν. Η Renault έχει επίγνωση του θέματος, οπότε νομίζω πως το πιο βασικό πράγμα, τόσο για εμάς όσο και την Renault, είναι η αντιμετώπιση και η μείωση της διαφοράς από τις μονάδες ισχύος της Mercedes και της Ferrari.

Ό,τι κι αν κάνουν χρειάζονται έναν ανταγωνιστικό κινητήρα και έχουμε μια συμφωνία που αναφέρει σαφώς πως είμαστε η πρώτη ομάδα (και το ’16). Ό,τι κι αν κάνουν, δεν θα μας επηρεάσει πραγματικά.

Οι σχέσεις των δυο εταιρειών έχουν περάσει μεγάλη κρίση φέτος, αφού η Renault δεν κατάφερε να κρατήσει τις υποσχέσεις της για νίκες και αυξημένη απόδοση του κινητήρα της, έχοντας ένα εφιαλτικό πρώτο κομμάτι στο πρωτάθλημα με πολλά προβλήματα αξιοπιστίας. Από εκεί και πέρα, μπορεί η Red Bull να είναι καλυμμένη για το 2016, εάν όμως οι Γάλλοι επαναφέρουν την ομάδα τους, αναμφίβολα το βάρος θα πέσει σε εκείνη, ειδικά μετά κι από τη λήξη του τρέχοντος συμβολαίου με την Αυστριακή ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα