Honda: Περισσότερο αυτοκίνητο, λιγότερο marketing

Στο ετήσιο συνέδριο της Honda, ο CEO της ιαπωνικής εταιρίας, Takahiro Hachigo, ανακοίνωσε το νέο και διευρυμένο όραμα του για τη μελλοντική γκάμα της. Ο νέος CEO της Honda και πρώην μηχανικός θέλει να κάνει μερικές μεγάλες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Ιαπωνικής εταιρίας. Όπως δήλωσε, για πολλά χρόνια η διαδικασία ανάπτυξης των προϊόντων

της Honda ήταν υπερβολικά περίπλοκη και αργή, με έναν μεγάλο αριθμό μηχανικών, διαφημιστών και ανθρώπων του μάρκετινγκ να εμπλέκονται σε αυτή, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της παραγωγής.

Έτσι ο Hachigo είπε πως θα μειώσει την επιρροή των ομάδων πωλήσεων και μάρκετινγκ στο σχεδιασμό των νέων αυτοκινήτων της Honda, μιας και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε:

Οι άνθρωποι των πωλήσεων έχουν την τάση να επικεντρώνονται περισσότερο στην οικονομική προσιτότητα ενός αυτοκινήτου παρά στην απόδοση του.

Έτσι οι μηχανικοί της Honda θα έχουν την ελευθερία να σχεδιάσουν πιο ελεύθερα, τα νέα αυτοκίνητα, αναλαμβάνοντας παράλληλα και την ευθύνη για την αποτυχία ενός αυτοκινήτου από πλευράς πωλήσεων. Στόχος του Hachigo είναι να ενισχυθούν οι πωλήσεις της Honda, κατασκευάζοντας καλύτερα αυτοκίνητα.

Συνέχισε λέγοντας πως μέχρι το 2030 τα 2/3 της γκάμα της Honda θα αποτελούνται από υβριδικά, plug-in υβριδικά ή υδρογονοκίνητα αυτοκίνητα.

Θα κατασκευάσουμε ένα plug-in υβριδικό τύπο διαθέσιμο για όλα τα κύρια μοντέλα μας και θα αυξάνουμε τον αριθμό των μοντέλων σειριακά

Ο Hachigo ανέφερε ότι πρώτα θα δώσουν έμφαση στα plug-in hybrid, τα οποία θα γίνουν ο πυρήνας στην “ηλεκτροποίηση” της γκάμας του, για να καταλήξει:

Θα προσπαθήσει τα 2/3 των συνολικών μας πωλήσεων ανά μονάδα να είναι plug-in υβριδικά/υβριδικά οχήματα, καθώς και μηδενικών εκπομπών οχημάτων, όπως υδρογονοκίνητα και ηλεκτρικά περίπου το 2030.

Keywords
Τυχαία Θέματα