Hamilton: Ο Vettel πρέπει να δείξει ότι είναι ηγέτης τής Red Bull

Στο χτένι κοντεύει να φτάσει ο κόμπος για τον Sebastian Vettel, αν δεν έχει ήδη φτάσει. Παρόλο που ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής βρίσκεται 9 βαθμούς μπροστά από τον Daniel Ricciardo στη βαθμολογία, μετρά 3 ήττες σε 4 Grand Prix (σε αγώνες και κατατακτήριες), αν και ο Ricciardo έχασε τους 18 βαθμούς τής δεύτερης θέσεις στην Αυστραλία.

Στην Κίνα, ο Γερμανός δέχθηκε δεύτερη συνεχόμενη φορά εντολή από την ομάδα του ν’ αφήσει τον Ricciardo να περάσει επειδή ήταν πιο γρήγορος, κάτι που φαίνεται

οξύμωρο σε αρκετούς, διότι αυτό που έκανε ο Vettel μέχρι πέρυσι ήταν να ξεκινά συνήθως από την pole position, έχοντας ένα εξαιρετικά γρήγορο μονοθέσιο, με τον Mark Webber να μην έχει την ταχύτητα να τον φτάσει.

Η εικόνα που έχουμε δει στους πρώτους αγώνες έχει δώσει αρκετή τροφή για σχόλια, και αρκετοί είναι αυτοί που εκφράζουν την άποψή τους για το θέμα. Αυτό κάνει και ο Lewis Hamilton, τονίζοντας ότι ο 26χρονος πρέπει να δείξει ότι είναι Πρωταθλητής.

Σαν 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο Sebastian πρέπει να δείξει τον ηγετικό του ρόλο στην ομάδα. Όταν φτάνεις σε μία κρίσιμη στιγμή, πρέπει να δείξεις ότι είσαι ο αρχηγός τής ομάδας σου. Η Red Bull θα βελτιωθεί, γιατί, πέρα από το power unit, το μονοθέσιό τους είναι εξαιρετικό. Οπότε, δε νομίζω ότι θα είναι το ίδιο για όλη τη χρονιά.

Η εγκατάλειψη στον πρώτο αγώνα δεν πτόησε τον Hamilton, ο οποίος πήρε τη νίκη στους 3 επόμενους αγώνες. Όπως και ο Βρετανός, έτσι και ο Nico Rosberg παρουσιάζει βελτιωμένη απόδοση φέτος, και σίγουρα έχει εξελιχτεί σ’ έναν δύσκολο αντίπαλο.

Και οι δύο ξέρουμε τι κάνουμε. Ο Nico είναι δίκαιος κι επιθετικός, αλλά η επιθετικότητά του δεν ξεπερνά τα όρια. Είναι όσο επιθετικός χρειάζεται. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι είναι πιο γρήγορος από ποτέ.

[Πηγή: Bild | Photos Copyrights: Getty Images/Red Bull Racing, LAT Photographic/Mercedes AMG]

Keywords
Τυχαία Θέματα