Hamilton: Να το χαρεί όσο προλαβαίνει ο Rosberg

Όταν οδηγείς το κορυφαίο μονοθέσιο και είσαι τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, είναι πολύ λογικό να μη σου αρέσει η ήττα. Μετά από δύο συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους με τη Mercedes, ο Lewis Hamilton είδε τον Nico Rosberg να τερματίζει 5 βαθμούς πιο ψηλά, κάτι που φυσικά μεταφράζεται στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο χρόνος, όμως, δεν γυρνά πίσω και ο Βρετανός το μόνο που έχει να κάνει είναι να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα,

αλλά και να κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την ερχόμενη σεζόν, προκειμένου να ανέβει για τέταρτη φορά στον θρόνο της Formula 1. Όπως λέει και ο ίδιος, αυτός ακριβώς είναι ο στόχος του, προειδοποιώντας ταυτόχρονα τον team-mate του πως θα είναι ένας πολύ σκληρός αντίπαλος το 2017.

Θα είναι εκπληκτικό για τον Nico να το γιορτάσει τις επόμενες ημέρες. Θα είναι φοβερό συναίσθημα να έχει το νούμερο ένα στο μονοθέσιό του. Να πρέπει να το απολαύσει όσο κρατήσει, γιατί θα δουλέψω σκληρά τον χειμώνα και θα το πάρω πίσω την επόμενη σεζόν.

Οι πιθανότητες ήταν εναντίον μας φέτος και ήταν μια μεγάλη σεζόν, που τελείωσε με ένα γρήγορο μονοθέσιο, αλλά όχι με το αποτέλεσμα που θα ήθελα. Σίγουρα είναι σκληρό. Συγχαρητήρια στον Nico, έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει. Δεν ήταν λάθος του που είχε τέλεια αξιοπιστία. Έκανε ό,τι έπρεπε, αλλά πρέπει να του πω ότι θα παλέψω σκληρά την επόμενη χρονιά και ότι θα το πάρω πίσω.

Παρόλο που κάποιοι –Red Bull και Rosberg– δεν τον κατηγορούν για την τακτική που ακολούθησε στον τελευταίο αγώνα, δηλαδή να καθυστερήσει τον Rosberg για να τον βγάλει από το βάθρο, ο ίδιος εξηγεί πως ό,τι έκανε ήταν απολύτως δικαιολογημένο και σίγουρα όχι κακό.

Δεν ήξερα τι να κάνω στην αρχή του αγώνα. Ήμουν στην πρωτοπορία και δεν είναι αυτό το είδος του αγώνα που μου αρέσει, επειδή μπορούσα μόνο να πάω προς τα μπροστά και να απομακρυνθώ, αλλά τότε θα μπορέσει αυτός που είναι πίσω μου να έχει έναν εύκολο αγώνα. Στο τελευταίο stint, προσπάθησα να βοηθήσω λίγο τον εαυτό μου, επειδή δεν υπήρχε βοήθεια από κάπου αλλού. Δεν προκάλεσα ζημιά στον Nico ή στην ομάδα, και όλοι θα έπρεπε να είναι χαρούμενοι με το «1-2». Ό,τι έκανα, ήταν δικαιολογημένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα