Hamilton: Έχασα τα καλύτερά μου χρόνια στη McLaren μετά από τον τίτλο

Για το παρελθόν του μίλησε ο Lewis Hamilton και φυσικά για την καριέρα του στην πρώην του ομάδα, τη McLaren, όχι με τα καλύτερα λόγια αυτή τη φορά. Ο Βρετανός κατάφερε να κερδίσει μόλις έναν τίτλο στα 6 χρόνια που ήταν στο Woking, αυτόν το 2008. Τώρα, ο 28χρονος κατηγορεί έμμεσα στη βρετανική ομάδα για τα μονοθέσια που του έδινε από το 2009 και μετά, όταν δηλαδή τα μονοθέσια έγιναν πολύ διαφορετικά, με μείωση της κάθετης

δύναμης κατά 25%, με την αεροδυναμική να περνά σ’ ένα απίστευτο επίπεδο και τους σχεδιαστές ν’ αναγκάζονται να εκμεταλλευτούν ότι μπορούν.

Το 2009, η MP4-24 ήταν ένα φρικτό στην οδήγηση μονοθέσιο στο πρώτο μισό, αλλά το νέο αεροδυναμικό πακέτο από το Γερμανικό Grand Prix κι έπειτα μεταμόρφωσε προς το καλύτερο το μονοθέσιο, αλλά τότε ήταν πολύ αργά. Το 2010, η MP4-25 ήταν ένα πολύ γρήγορο μονοθέσιο, το ταχύτερο σε μερικά Grand Prix, αλλά μερικές ατυχίες κόστισαν πολύτιμούς βαθμούς στον Hamilton.

Το 2011, η Red Bull και ο Sebastian Vettel απλησίαστοι, ενώ και τα λάθη τού “Billion Dollar Man” δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει το παραμικρό. Το 2012, η MP4-27 ήταν ένα εξαιρετικά γρήγορο μονοθέσιο, αλλά το πρόβλημα ήταν στην αξιοπιστία. Ο Hamilton έχασε πάρα πολλούς βαθμούς, αφού χτυπήθηκε από τα προβλήματα σε αγώνες που η νίκη έμοιαζε δική του, με αποτέλεσμα ούτε πέρυσι να μην μπορεί να κατακτήσει τον δεύτερό του τίτλο. Ας δούμε, όμως, τι λέει για όλα αυτά:

Τα χρόνια πέρασαν. Έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε που κατέκτησα το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Όταν ήμουν στις μικρότερες κατηγορίες, κέρδιζα τίτλους κάθε χρόνο ή κάθε δύο χρόνια. Υπάρχουν πολλοί οδηγοί που δεν έχουν κερδίσει ούτε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, έτσι αισθάνομαι τουλάχιστον ευγνώμων που έχω ένα. Παρόλο που το ένα πρωτάθλημα είναι λιγότερο τιμητικό τώρα, διότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που έχουν κερδίσει έναν τίτλο. Τώρα, οι άνθρωποι έχουν δύο, τρία ή και τέσσερα· αυτό είναι που σε κάνει ξεχωριστό.

Γερνάω και δεν θα είμαι για πάντα εδώ. Οπότε, πρέπει σίγουρα ν’ αρχίσω να σκέφτομαι τι θέλω ο κόσμος να θυμάται από ‘μένα: θέλω να είμαι γνωστός σαν σκληρός και μαχητής. Ήρθα στη Formula 1 και παραλίγο να κερδίσω στην πρώτη μου χρονιά· μετά κέρδισα στη δεύτερη, αλλά ποτέ δεν είχα πραγματικά ένα αυτοκίνητο για να παλέψω ξανά από τότε. Το μονοθέσιο κάνει τόσο μεγάλη διαφορά, έτσι απλά σπαταλάς τα καλύτερά σου χρόνια.

[Πηγή: The Sun | Photo Copyrights: Hoch Zwei/McLaren]

Keywords
Τυχαία Θέματα