H διαφήμιση της Chevrolet δεν επηρεάζει το Ford F-150

Θα θυμάσαι ότι πρόσφατα η Chevrolet, θέλοντας να ανακόψει λίγο τις πωλήσεις του F-150, έβγαλε μια διαφήμιση για την αντοχή της αλουμινένιας καρότσας του Ford πιστεύοντας ότι το δικό της μοντέλο θα κερδίσει περισσότερους νέους αγοραστές. Έπειτα ακολούθησε και η Honda βγάζοντας μια τέτοια διαφήμιση για το δικό της pickup το Ridgeline.

Η διαφήμιση φαίνεται πως βρήκε ανταπόκριση, μιας και

οι πωλήσεις του Silverado αυξήθηκαν, και τον Ιούνιο είχε μερίδιο 26,7 %, το μεγαλύτερο ποσοστό από τον Ιανουάριο, αλλά δεν ήταν αρκετό να εκθρονίσει το F-150 από την κορυφή, το οποίο έχει μερίδιο αγοράς στο 38,1%.

Μπορεί οι πωλήσεις ανά έτος για το Silverado να μειώθηκαν κατά 3,7%, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες του 2015, ωστόσο η Chevrolet υποστηρίζει πως η διαφήμιση είναι επιτυχημένη, μιας και το 10% των αγοραστών που αγόρασαν το Silverado τον Ιούνιο, είχαν στην κατοχή τους ένα F-150. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,9%, τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο, φτάνοντας το 27,7%, ενώ το μερίδιο λιανικής του F-150 μειώθηκε 0,7%, στο 34,5%, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός είναι αυξημένος κατά 41% σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο.

Η Ford από την πλευρά της, υποστηρίζει πως το F-150 παραμένει το best-seller pickup στις ΗΠΑ, με το μερίδιο του φτάνει μέχρι και το 40% τον Ιούνιο. Όλη η σειρά F-Series εξασφάλισε το υψηλότερο μερίδιο αγοράς στα pickup από τον Ιανουάριο του 2015, πουλώντας πάνω από 70.000 αυτοκίνητα. Οι Αμερικάνοι λατρεύουν τα μεγάλα pick up και αυτό φαίνεται από τις πωλήσεις, όπου το Ford F-150 έρχεται σταθερά πρώτο σε πωλήσεις τα τελευταία χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα