H Volkswagen σκέφτεται μια συνεργασία με την Proton

Η Volkswagen θέλει να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο στη Μαλαισία και οι Γερμανοί φαίνεται ότι θέλουν να συνεργαστούν με την Proton, σύμφωνα με το Bloomberg. Η Volkswagen τον Δεκέμβριο του 2010, είχε υπογράψει με την Μαλαισιανή DRB Hicom, ώστε αυτή να κατασκευάζει για λογαριασμό της αυτοκίνητα για την Νοτιοανατολική Ασία.

Ο γερμανικός κολοσσός δεν είναι η πρώτη

φορά που ξεκινά συνομιλίες με την Proton, αφού προτού υπογράψει με την DRB Hicom, είχε μιλήσει αρχικά μαζί με την Μαλαισιανή κρατική εταιρία, αλλά οι συνομιλίες τότε είχανε ναυαγήσει. Η Volkswagen με την συμφωνία αυτή θέλει να αποκτήσει μεγαλύτερη πρόσβαση τόσο στην αγορά της Μαλαισίας όσο και σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως η Ινδονησία και η Ταϊλάνδη. Ωστόσο, πριν μερικές εβδομάδες, η DRB Hicom εξαγόρασε την Proton.

Στέλεχος της Volkswagen δήλωσε ότι η αγορά της Μαλαισίας είναι μεγάλης σημασίας για το VW Group και ότι ο όμιλος εξετάζει διαρκώς ευκαιρίες στην τοπική αγορά. Η VW είχε δηλώσει κατά την υπογραφή της συμφωνίας με την DRB Hicom ότι σκοπεύει να κατασκευάσει μερικά μοντέλα αποκλειστικά για την Μαλαισιανή αγορά τα οποία θα αρχίσουν να κυκλοφορούν από τα τέλη του 2012 και μετά.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα
H Volkswagen, Proton,