H Sauber σχεδιάζει μεγάλες αεροδυναμικές αλλαγές εν όψη Bahrain

20:32 4/2/2014 - Πηγή: AutoBlog

H Ελβετική ομάδα εν όψη του δεύτερου τεστ δοκιμών που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Bahrain ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές στην αεροδυναμική του μονοθεσίου.

Στις δοκιμές στην πίστα της Jerez, η Sauber επικεντρώθηκε στην αξιολόγηση των νέων εξαρτημάτων του μονοθεσίου παρά στην απόδοση.

Ο Γερμανός οδηγός παραδέχθηκε ότι πρέπει να διορθωθεί μέσα σε όλα και η αεροδυναμική του μονοθεσίου

κάτι που ουσιαστικά επιβεβαίωσε και η υπεύθυνη της ομάδας Monisha Kaltenborn λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα δούμε διαφορετική C33 στο επικείμενο τεστ του Bahrain.

Είναι αρχικά ένα μεγάλο πακέτο αναβάθμισης. Αυτό περιλαμβάνει νέες εμπρός και πίσω αεροτομές ,νέα side pod deflectors, καθώς επίσης και διάφορα άλλα μικρά στοιχεία για το μονοθέσιο. Λίγα ακόμα μέρη θα ακολουθήσουν στο δεύτερο τεστ του Μπαχρέιν.

Η Kaltenborn παραδέχθηκε ότι το νέο πίσω brake-by-wire σύστημα του μονοθεσίου, το οποίο έχει τοποθετηθεί εκεί εξαιτίας των αλλαγών στους κανονισμούς του 2014 και το οποίο ενισχύει τα συστήματα ανάκτησης ενέργειας, έχει προκαλέσει πονοκεφάλους στην ομάδα όπως η αφομοίωση της νέας μονάδας ισχύος της Ferrari.

Δεν ήταν μόνο οι οδηγοί είναι και οι μηχανικοί που δεν ήταν χαρούμενοι γι ‘αυτό. Ήταν ζήτημα λογισμικού από την πρώτη στιγμή. Ήμασταν σε θέση να κάνουμε βελτιώσεις σε όλο το τεστ, αλλά υπάρχει ακόμα περιθώριο για βελτίωση. Ωστόσο, οι μηχανικοί μας είναι πεπεισμένοι ότι έχουν αρκετό χρόνο για να λύσουν τις αδυναμίες αυτές.

Και πάλι, είναι πολύ δύσκολο να κρίνουμε σε αυτό το στάδιο(ποιος πραγματικά κατέχει το πλεονέκτημα της απόδοσης). Το μόνο πράγμα που μπορώ να τοποθετήσω σε μια σειρά, είναι ο αριθμός των γύρων που έκαναν οι ομάδες με τους αντίστοιχους κινητήρες και η σειρά είναι σαφής: Mercedes, Ferrari, Renault. Αλλά για να συγκρίνουμε τις επιδόσεις είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή, επειδή κάποιοι μπορεί να εξακολουθούν να παίζουν με τα χαρτιά κοντά στο στήθος τους. Είμαι βέβαια ότι θα γνωρίζουμε μέχρι και τον πρώτο αγώνα στη Μελβούρνη. Προς το παρόν αυτή είναι μόνο μία πτυχή της κατάστασης.

[Πηγή: Sauber]

Keywords
Τυχαία Θέματα