H Porsche μηνύει τη Zotye Auto για την αντιγραφή της Macan

Στις αρχές του μήνα “σοκαρίστηκες” με ακόμα μια αντιγραφή των Κινέζων, όπου στη προκειμένη είδες την Zotye Auto να αντιγράφει της Porsche Macan, και να παρουσιάζει το T700.

Και αν οι κόπιες εκ Ανατολής αποτελούν σύνηθες φαινόμενο, εξαιτίας του ιδιόρυθμου νομοθετικού καθεστώτος της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου, λίγες (αν όχι καμία) εταιρίες έχουν ασχοληθεί να σύρουν στα δικαστήρια όσες πρακτικά παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα των πρώτων.

Όμως,

σύμφωνα με γερμανικό μέσο, η Porsche αποφάσισε να πράξει τα αυτονόητα και να στραφεί προς τη νομική οδό εναντίων της Zotye Auto. Το “μαϊμού” προϊόν έχει πρακτικά κάθε πάνελ του αμαξώματος πανομοιότυπο με το αντίστοιχο της Macan όπως και τα πίσω φώτα –έστω και χωρίς το 3D effect- με τις εξατμίσεις να είναι από την Macan Turbo. Το Zotye T700, κινείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα με χωρητικότητα 2 λίτρων που αποδίδει 177 άλογα ενώ διαθέσιμος είναι και ένας turbo, τρίλιτρος V6 του οποίου την ιπποδύναμη δεν γνωρίζουμε. Δε λέω σωστή και λογική κίνηση, αλλά όταν το Τ700 κοστίζει από 170.000 yuan -€23.800- ενώ η Porsche Macan από τα 558.000 yuan -€78.120-, νομίζω ότι είναι δύσκολο να κλέψει το ένα πωλήσεις από το άλλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα