H Porsche 550 Spyder θα κυκλοφορήσει το 2017, δεν θα βασίζεται πάνω στο VW Bluesport

13:20 8/5/2012 - Πηγή: AutoBlog

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η νέα entry-level Porsche θα κυκλοφορούσε το 2014-2015 και θα κατασκευαζόταν πάνω στην ίδια πλατφόρμα με αυτή που θα φορά το VW Bluesport και το Audi R4, αλλά πλέον τα πράγματα έχουνε αλλάξει. Σύμφωνα με το Automobile Magazine, το μοντέλο έχει κωδική ονομασία 551 και αναμένεται να βγει στην αγορά το 2017, αφού η Porsche

θέλει να εστιάσει αρχικά σε περισσότερο mainstream μοντέλα, όπως η Cayman και η Macan.

Γιατί έγιναν έτσι τα πράγματα; Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, η Volkswagen αποφάσισε να κάνει το Bluesport πολύ μικρό και συνάμα πολύ ακριβό στη Βόρειο Αμερική, ενώ η Audi δεν ήταν και τόσο ενθουσιασμένη με το γεγονός ότι και η Porsche θα έβγαζε αντίστοιχο μοντέλο με το R4.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Porsche θα επικεντρωθεί αρχικά στα μοντέλα εκείνα που θα της αποφέρουν μεγάλα κέρδη προτού βγάλουν ένα νέο μοντέλο σε μια νέα γι’αυτούς κατηγορία, όπου τα περιθώρια κέρδους είναι εμφανώς μικρότερα.

Σε ότι αφορά το αυτοκίνητο. Θα είναι διαθέσιμο σε coupe και cabrio έκδοση και θα κατασκευαστεί πάνω σε μια φθηνή έκδοση της MSB-M πλατφόρμας. Μηχανικά θα φορά έναν turbo 1.600αρη τετρακύλνδρο κινητήρα απόδοσης 180, 210 και 240 ίππων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα