H Opel εγκαινίασε το νέο εργοστάσιο κινητήρων της στο Szentgotthárd της Ουγγαρίας, επενδύει

H Opel εγκαινίασε σήμερα το νέο της εργοστάσιο κινητήρων στο Szentgotthárd της Ουγγαρίας. Το παρόν έδωσαν ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Viktor Orbán μαζί με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Δ.Σ. της Opel, Thomas Sedran. Το εργοστάσιο ξεκίνησε να κατασκευάζεται δύο χρόνια πριν κόστισε 500 εκατ. ευρώ. Θα κατασκευάζει τόσο κινητήρες βενζίνης όσο και πετρελαίου,

θα απασχολεί 800 υπαλλήλους και σε πλήρη λειτουργία θα κατασκευάζει 500.000 κινητήρες το χρόνο.

Ο Sedran δήλωσε:

Επενδύουμε δισεκατομμύρια ευρώ σε 23 νέα μοντέλα και 13 νέους κινητήρες μέχρι το 2016. Πολλοί από τους κινητήρες θα κατασκευάζονται εδώ, στο Szentgotthárd.

Οι πρώτοι βενζινοκινητήρες που θα βγούνε από εκεί θα είναι οι 1.600αριδες οι οποίοι θα τοποθετηθούν στη γκάμα του Opel Astra, με το εργοστάσιο του Szentgotthárd, να είναι ένα από τα προηγμένα εργοστάσια κινητήρων σε όλο τον κόσμο, και θα παίξει βασικό ρόλο στο Ευρωπαϊκό δίκτυο παραγωγής της Opel. Επίσης θα ενισχύσει την επιχειρηματική σχέση της Opel με τους Ούγγρους προμηθευτές και θα αναβαθμίσει το ρόλο της στην τοπική οικονομία και αγορά εργασίας.

Παράλληλα η Opel ανακοίνωσε ότι επενδύει 28,5 εκατομμύρια Ευρώ στην επέκταση του Κέντρου Δοκιμών, αφού εγκαινίασε σήμερα την πλήρως ανανεωμένη πίστα υψηλής ταχύτητας στο Κέντρο Δοκιμών της στο Dudenhofen. Ο εκσυγχρονισμός της πίστας δοκιμών εντάσσεται σε μία επένδυση συνολικού ύψους 28,5 εκατομμυρίων ευρώ. Τα δέκα εκατομμύρια Ευρώ που διατέθηκαν για την ανανέωση της πίστας υψηλής ταχύτητας – του πυρήνα του Κέντρου Δοκιμών της Opel – και την εγκατάσταση κορυφαίων τεχνολογιών δοκιμών και ανίχνευσης αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη μεμονωμένη επένδυση. Χάρη στην αύξηση της γωνίας κλίσης από 37,5 στις 40 μοίρες τα αυτοκίνητα μπορούν τώρα να οδηγούνται με ασφάλεια με 250 km/h στην πίστα υψηλής ταχύτητας χωρίς πλευρικές δυνάμεις.

Ο Mike Ableson, Αντιπρόεδρος Μηχανολογίας της Opel κατά τη διάρκεια της τελετής, δήλωσε:

Τα εγκαίνια της πίστας υψηλής ταχύτητας είναι ορόσημο για το Κέντρο Δοκιμών μας. Επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στο μακροπρόθεσμο μέλλον των εγκαταστάσεων εξέλιξης της Opel στη Γερμανία. Τέτοιες επεκτάσεις συμβάλλουν σημαντικά στην αναβάθμιση της προϊοντικής μας ποιότητας και φέρνουν ταχύτερα προσιτές καινοτομίες στους πελάτες μας.

Παρόν έδωσε και ο υπουργός Οικονομίας, Μεταφορών και Εθνικής Ανάπτυξης του κρατιδίου της Έσσης, Steffen Saebisch, ο οποίος δήλωσε:

Εξαρτάται από τις ίδιες τις εταιρίες αυτοκινήτων να διασφαλίσουν δυνατότητες καινοτομίας και ανταγωνισμού στη βιομηχανία. Η Opel και η GM αποδέχτηκαν την πρόκληση. Με τις επενδύσεις τους στην επέκταση του Κέντρου Δοκιμών στο Dudenhofen δηλώνουν σαφή δέσμευση στο μέλλον. Πολιτική ευθύνη αποτελεί η δημιουργία του πλαισίου που χρειάζονται οι επιχειρήσεις για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Γι’ αυτό η εκπαίδευση, η μείωση της γραφειοκρατίας και η προώθηση της καινοτομίας είναι πρωταρχικά ζητήματα για την κυβέρνηση της Έσσης. Η Έσση χρειάζεται μία ισχυρή και δυναμική βιομηχανία ώστε να διασφαλίσει ευ

Keywords
Τυχαία Θέματα