H Mercedes επιβεβαίωσε και επίσημα την κατασκευή της CLA/CLC

Η Mercedes ανακοίνωσε και επίσημα ότι το νέο μικρό τετραθέσιο Coupe, η BLS/CLA/CLC/Baby CLS θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της στη πόλη Kecskemet στην Ουγγαρία. Το μόνο που επιβεβαίωσε η Mercedes είναι ότι θα κατασκευάζεται πάνω στην πλατφόρμα MFA, στην ίδια δηλαδή που έχει χρησιμοποιηθεί και στις νέες A-Class και B-Class. Στο ίδιο εργοστάσιο

θα κατασκευάζεται και η νέα B-Class καθώς και το επόμενα μικρά αυτοκίνητα της.

Από πλευράς κινητήρων η λογική λέει ότι θα φορά τους ίδιους με αυτούς που θα φοράνε οι νέες Α και B-Class και έτσι θα συναντάμε έναν 1.600αρη απόδοσης 122 ίππων και 156 ίππων και έναν 2.0-λιτρο απόδοσης 203 ίππων. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων θα βρίσκεται ένας 1.800αρης απόδοσης 109 και 136 ίππων.

Μέχρι στιγμής έχουμε δει φωτογραφίες μέσα από το εργοστάσιο μου δείχνουν το αυτοκίνητο να έχει επιρροές στον σχεδιασμό από τη νέα CLS η οποία έχει με την σειρά της εμπνευστεί από το πρωτότυπο F800 Style concept. Στο μέλλον θα παρουσιαστεί και η Shooting Brake έκδοση της.

Το αυτοκίνητο, θα παρουσιαστεί σε μορφή πρωτότυπου, CLC concept, κατά την διάρκεια του φεστιβάλ τέχνης και μουσικής Transmission LA: AV CLUB στο Los Angeles.

Ο CEO της Daimler. Dr. Dieter Zetsche, δήλωσε ότι έχουνε βάλει στόχο έως το 2015 να πουλούν 1.5 εκατ. αυτοκίνητα ενώ το 2015 1.6 εκατ. αυτοκίνητα. Να θυμίσω ότι το 2011, η Mercedes πούλησε 1.279.100 αυτοκίνητα. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα