H Lotus δε θα πάρει μέρος στις πρώτες δοκιμές στη Jerez

20:55 6/1/2014 - Πηγή: AutoBlog

Η αγωνιστική ομάδα της Lotus ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά ότι δεν θα πάρει μέρος στο πρώτο προγραμματισμένο τεστ δοκιμών που θα γίνει στη Jerez, της Ισπανίας, το τετραήμερο 28 με 31 Ιανουαρίου.

Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα από το Enstone θα έχει μόνο οχτώ ημέρες δοκιμών για την Ε22 πριν την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος, αφού θα συμμετάσχει κανονικά στα επόμενα δυο τεστ

στη πίστα του Bahrain. Η Lotus ελπίζει με αυτήν της την απόφαση ότι ο παραπάνω χρόνος που θα ξοδέψει στο εργοστάσιο για την εξέλιξη του καινούριου μονοθεσίου θα είναι περισσότερο χρήσιμος από τις ημέρες στην Νότια Ισπανία.

Ο τεχνικός διευθυντής της Lotus, Nick Chester, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Πρόκειται να κρατήσουμε το αυτοκίνητο μας κάτω από το σεντόνι λίγο περισσότερα από τις υπόλοιπες ομάδες. Αποφασίσαμε ότι το να παρευρεθούμε στις δοκιμές στην Jerez δεν είναι ιδανικό για την κατασκευή και την ανάπτυξη του προγράμματος μας. Είναι πιθανό να αποκαλύψουμε το αυτοκίνητο πριν από τις δοκιμές του Μπαχρέιν, και εκεί θα πρέπει πραγματικά να είμαστε σε θέση να βάλουμε το αυτοκίνητο σε ρυθμό με αντιπροσωπευτικές συνθήκες.

Αν και για πολλούς αυτό ακούγεται μειονέκτημα, καθώς κάθε χιλιόμετρο δοκιμών, ειδικά φέτος με τις πολλές αλλαγές στους κανονισμούς μετράει, ο Chester λέει ότι είναι χαρούμενος με την εξέλιξη τους:

Έχουμε κάνει πολύ καλή πρόοδο με τις διάφορες δοκιμές ομολογκαρίσματος που έγιναν πριν από τα Χριστούγεννα, συμπεριλαμβανομένου τη συμπίεση σασί και των δοκιμών πλευρικής πρόσκρουσης, καθώς και η δομή του πίσω μέρους πρόσκρουσης, που σημαίνει ότι μας μένει η δοκιμή πρόσκρουσης της μύτης για να ολοκληρωθεί η ομολογκασιόν του αυτοκινήτου. Έχουμε πάρει μέτρα του σασί για να ταιριάζουν στον Romain (Grosjean) και Pastor (Maldonado). Φυσικά, οι συνεργάτες μας, οι οποίοι έχουν δει το αυτοκίνητο ανέφεραν ότι είναι πολύ εντυπωσιασμένοι με τη διάταξη και διάφορες λύσεις στις νέες τεχνολογικές προκλήσεις. Το πρόγραμμα ανάπτυξη μας για την E22 είναι σε εξέλιξη για πάνω από δύο χρόνια και το βλέπουμε να γίνεται πραγματικότητα. Η δομή του Enstone είναι δυνατή και είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση της νέας σεζόν

Τέλος, δήλωσε για τις αλλαγές στους κανονισμούς ότι πιστεύει η Lotus θα είναι και πάλι ανταγωνιστική, λέγοντας:

Από την πλευρά μας, τα στοιχεία δείχνουν ενθαρρυντικά και ότι η εξέλιξη είναι θετική. Εργαζόμαστε με πολύ μικρή ιδέα για το τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Αυτή είναι η πρώτη χρονιά των ριζικά διαφορετικών ρυθμίσεων που σημαίνει ότι όλες οι ομάδες αναπτύσσουν αυτοκίνητά τους σε ενδεχομένως αρκετά διαφορετικές κατευθύνσεις. Είναι συναρπαστικό για εμάς τους μηχανικούς και ελπίζω να είναι συναρπαστικό πάρα πολύ και για τους οπαδούς. Πιστεύουμε ότι έχουμε μια πολύ καλή λύση για την φετινή πρόκληση και ελπίζω ότι αυτό θα φανεί όταν το E22 πατήσει πίστα.

[Πηγή: Lotus F1]

Keywords
Τυχαία Θέματα