H Land Rover θα κατασκευάσει στη Κίνα το Range Rover Evoque

Η Jaguar Land Rover μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει τη κατασκευή του Range Rover Evoque στο νέο της εργοστάσιο που ετοιμάζει στη Κίνα. Το εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του από τον επόμενο μήνα, με το Evoque να

γίνεται το πρώτο όχημα που θα κατασκευάζεται εκεί, λόγω της μεγάλης ζήτησης που έχει το μοντέλο στη Κίνα.

Το εργοστάσιο βρίσκεται βορειοανατολικά της Σαγκάης και πρόκειται για κοινοπραξία της Jaguar Land Rover και της Κινέζικης Chery Automobile. Τα Evoque που θα κατασκευάζει θα πωλούνται αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας, με όλες τις υπόλοιπες αγορές να τροφοδοτούνται με Evoque που κατασκευάζονται στην Αγγλία. Από το 2015, στο συγκεκριμένο εργοστάσιο η Jaguar Land Rover, θα κατασκευάζει και τη νέα γενιά κινητήρων Ingenium, ενώ ίσως στο μέλλον εκεί να κατασκευάζονται επίσης το Land Rover Discovery Sport και μια έκδοση της Jaguar XE με μακρύ μεταξόνιο.

Η Κίνα είναι πλεόν μια σημαντική αγορά για την Jaguar Land Rover, με το 1/4 των παγκόσμιων πωλήσεων της και το 50% των κερδών της να προέρχεται από τη χώρα της ανατολής. Από την αρχή του έτους έως και τον Ιούνιο, η Jaguar Land Rover έχει πουλήσει 62.479 αυτοκίνητα στη Κίνα, ενώ παγκοσμίως έχει πουλήσει 240.372. Η βρετανική εταιρία πιστεύει πως το 2015 θα καταφέρει να πουλήσει 150.000 αυτοκίνητα στη Κίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα