H Kia θέλει να γίνει το ορόσημο της οδηγικής συμπεριφοράς

Οι προθέσεις του κορεάτικου ομίλου είναι σαφείς εδώ και χρόνια, η Hyundai θέλει να γίνει η νέα VW και η Kia να προσφέρει μοντέλα σαν της BMW, και τα μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να αλλάξει άρδην την εικόνα του, φτάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στο συγκεκριμένο στόχο.

Για

να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχουν και τα κατάλληλα άτομα στις σωστές θέσεις, και ο επικεφαλής της Kia στην Ευρώπη, Michael Cole, υπερθεμάτισε το γεγονός ότι ο πρώην επικεφαλής εξέλιξης της BMW M, Albert Biermann, ανήκει στην κορεάτικη εταιρία, έχοντας ως πρόθεση να γίνουν τα μοντέλα της πρότυπα οδηγικής συμπεριφοράς. Χαρακτηριστικά σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε:

Τα δυναμικά χαρακτηριστικά είναι ένα βασικό σημείο εστίασης για εμάς, με τις ομάδες να εργάζονται σε αυτό σε όλη την εταιρία. Έχουμε χτίσει μια φήμη για το design, την ποιότητα και την αξιοπιστία, αλλά τώρα υπάρχει μια μεγάλη έμφαση στην οδηγική άνεση και συμπεριφορά. Θέλουμε, επίσης, να είναι ένα σημείο αναφοράς στα κρατήματα και στο χειρισμό.

Μπορούμε να ανταγωνιστούμε, αλλά θέλουμε να είμαστε καλύτεροι σε αυτό και να φημίζομαστε για τα δυναμικά χαρακτηριστικά μας.

Ο Cole συνέχισε λέγοντας ότι ο Biermann έδειξε ότι η Kia έχει δυναμώσει σε αυτό το τομέα:

Εργάζεται κυρίως σε αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, όπως το Optima GT, αλλά η επιρροή του τώρα είναι αισθητή παντού, και είναι πλέον πιο ενεργός σε όλη την εταιρία. Είναι ένα σημάδι της δέσμευσης μας που θέλουμε να κάνουμε αυτό, μια πραγματική δύναμη σε όλη την εταιρία μας.

Όταν φέραμε το Ceed GT, το σχέδιό μας ήταν να μην έχουμε μια υπέρ υψηλών επιδόσεων αυτοκίνητο, αλλά ένα αυτοκίνητο που είναι άνετο στην οδήγηση, που να ανταποκρίνεται και να είναι απολαυστικό στην οδήγηση. Όχι, στο πολύ “hot”, αλλά διασκεδαστικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα