H Jaguar δεν βιάζεται να βγάλει στην αγορά υβριδικά αυτοκίνητα

10:31 6/4/2015 - Πηγή: AutoBlog

Τι και αν οι περισσότερες πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανίες ρίχνουν το βάρος τους στη δημιουργία υβριδικών αυτοκινήτων; Η Jaguar-Land Rover δεν βιάζεται να προσφέρει υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων τους, όπως δήλωσε ο Steven De Ploey, επικεφαλής παγκόσμιων πωλήσεων της Jaguar.

Για την ώρα, η Jaguar-Land Rover, προσφέρει μόνο το Range Rover Hybrid, με τους Βρετανούς να κοιτούν σε μια ολιστική προσέγγιση, με την περίοδο αυτή να επενδύουν σημαντικά ποσά ώστε να βγάλουν ανταγωνιστικά υβριδικά σύνολα στο μέλλον. Η Jaguar Land Rover ετοιμάζει νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης που θα τις κοστίσει 150 εκατ. λίρες (€207,3 εκατ.) και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την άνοιξη του 2017.

Στο νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης, η Jaguar θέλει να αναπτύξει υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα. Υβριδικές εκδόσεις θα έχουν σχεδόν όλα τα μοντέλα της Jaguar, ενώ αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις αποκτήσουν σίγουρα η XE και η F-Pace, το επικείμενο SUV της, με τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα να έχουν αυτονομία κοντά στα 480 χιλιόμετρα. Το αν υπάρξει ηλεκτρική έκδοση της XF, που παρουσιάστηκε τη περασμένη εβδομάδα, είναι για την ώρα άγνωστο, αλλά είναι βέβαιο πως ένα αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover δεν θα υπάρξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα