H GM αγοράζει βραβεία για την Mary Barra για να βελτιώσει την εικόνα της;

Η General Motors θέλοντας να βελτιώσει την εικόνα της που τσαλακώθηκε από τις συνεχείς ανακλήσεις, δωρίζει μεγάλα ποσά σε φιλανθρωπίες, αλλά στη συνέχεια τα ιδρύματα που πήραν τα λεφτά, δίνουν βραβεία στην CEO της, Bary Barra, στη προσπάθεια της να αποκαταστήσει την εικόνα της. Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης NLPC (National Legal Policy Center – Εθνικό Κέντρο Νομικής και Πολιτικής) που έστειλε μάλιστα και μια σχετική επιστολή στη Barra.

Ο Peter Flaherty, πρόεδρος του NLPC αναφέρει πως τα βραβεία ισοδυναμούν

με “απρεπή” τρόπο εξαγορασμού θετικής δημοσιότητας για την Barra, στον απόηχο των 30+ εκατ. αυτοκινήτων που ανακάλεσε το 2014 η GM, με τα αυτοκίνητα της να είναι υπεύθυνα για τουλάχιστον 45 νεκρούς. Ο Flaherty ζητά από την GM να δημοσιεύσει με κάθε λεπτομέρεια τις φιλανθρωπικές εισφορές της εταιρείας, αλλά μέχρι σήμερα, η GM δεν έχει απαντήσει. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το NLPC επικρίνει τη Barra για την αποδοχή των βραβείων, ενώ παρόμοια τακτική είχε ακολουθήσει και σε άλλες εταιρίες όπως η Pepsi Co και η Verizon.

Στις σχετικές ειδήσεις, η GM έχει λάβει επιπλέον 108 αιτήσεις για αποζημιώσεις από τις ελαττωματικές μίζες στο ειδικό ταμείο αποζημιώσεων. Η προθεσμία για αιτήσεις λήγει το Σάββατο 31 του μηνός και μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 311 αιτήσεις για θάνατο, 207 αιτήσεις για σοβαρούς τραυματισμούς και 2.300 αιτήσεις για όχι τόσο σοβαρούς τραυματισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα