H Ferrari καλεί στο Maranello τις ομάδες της F1 για το μέλλον του σπορ, συνέντευξη του Montezemolo για την επιστροφη του Raikkonen [w/video]

H Ferrari θα καλέσει όλες τις ομάδες της Formula 1 σε συνάντηση στο Maranello τον επόμενο μήνα, για να συζητήσουν το μέλλον του αθλήματος μετά τις διαμαρτυρίες πολλών ότι το σπορ κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Μέτα την θεσμοθέτηση του διπλασιασμού των βαθμών του τελευταίου αγώνα της σεζόν, ανησυχίες υπάρχουν και για την αύξηση του κόστους, αλλά και για μία επικείμενη εφαρμογή πελατειακών σασί. Ο πρόεδρος της

Ferrari, Luca di Montezemolo πιστεύει ότι είναι απαραίτητο οι ομάδες να κάτσουν μαζί σε ένα τραπέζι και να μιλήσουν το συντομότερο.

Ο ίδιος σχεδιάζει να καλέσει όλους στο Maranello κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου για να μιλήσουν αναλυτικά για τους τρόπους που μπορούν να βρουν έτσι ώστε να κάνουν καλύτερη την F1 .

Ο Luca di Montezemolo δήλωσε κατά τη διάρκεια γεύματος με επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης:

Έχω την πρόθεση να καλέσω όλες τις ομάδες στο Maranello, όχι για να συζητήσουμε για τον ένα βαθμό που ίσως μπορεί να δώσει πλεονέκτημα σε μια άλλη ομάδα ή όχι, αλλά για να μιλήσουμε για τη συνολική προσέγγιση της Formula 1. Νομίζω ότι οι μηχανικοί δεν έχουν αρκετές ευκαιρίες εκτός από το σκληρό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, όπου θα πρέπει να προετοιμάσουν το αυτοκίνητο για τον αγώνες, τους χορηγούς, την τηλεόραση και το κοινό.

Ο Ιταλός θέλει από τις ομάδες να θέσουν τα δικά τους συμφέροντα στην άκρη και να συνεδριάσουν ώστε να βρουν την καλύτερη λύση για όλους και συνέχισε:

Θα ήθελα να γίνει με ένα πολύ εποικοδομητικό τρόπο, χωρίς να συζητήσουμε οτιδήποτε σχετικά με την ανταγωνιστικότητα, αλλά να εξετάσουμε τη φύση της F1 με τις άλλες ομάδες. Πρέπει να κάνουμε προτάσεις για να κάνουμε κάτι, χωρίς να βάζουμε τον άλλον στην άκρη. Και όχι να κάνουμε προσφορές κάτω από το τραπέζι. Θέλω να το κάνω με πολύ ανοικτό τρόπο. Θέλω να υπάρχει περισσότερος διάλογος μεταξύ των ομάδων, όχι για τον ανταγωνισμό, αλλά για τα προβλήματα της F1.

Ο Montezemolo θεωρεί ότι οι νέοι κανόνες πρέπει να συμβαδίζουν και με την ιστορία του σπορ και δήλωσε:

Είπα κάποτε στον Max Mosley (πρώην πρόεδρος της FIA) δεν θέλω να σκεφτούμε σαν το ποδόσφαιρο, όπου αν βρέχει οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να φορούν τα παπούτσια του τένις, επειδή γλιστρούν περισσότερο και αυτό θα το κάνει πιο ενδιαφέρον. Τότε όμως ίσως η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε να ηττηθεί από μια μικρή ομάδα. Αυτό είναι κάτι που δεν μου αρέσει.

O πρόεδρος της Ferrari, πάντως, είναι λαλίστατος το τελευταίο καιρό, δίνοντας συνεντεύξεις σε πολλά μέσα. Η τελευταία του είναι στο βρετανικό SkySports και μιλάει για όλα, σχολιάζοντας όλη την επικαιρότητα της F1, όπως ξέρει μόνο ο ίδιος να κάνει. Κάποια από τα θέματα που μίλησε είναι:

Την επιστροφή του Raikkonen στην ομάδα της Ferrari.Γιατί δεν του αρέσουν οι κανονισμοί του 2014 και γιατί προτιμά τους αγώνες με τέρμα γκάζι και με μόνο ένα pit stop.Για τον ήχο των μονοθεσίων.Για την μελλοντική φυγή του Bernie Ecclestone.

Δες όλη την συνέντευξή του εδώ:

[Πηγή: Autosport, YouTube]

Keywords
Τυχαία Θέματα