H Daihatsu παρουσιάζει δύο νέα concepts για το Copen

H Daihatsu πριν ενάμιση χρόνο παρουσίασε στην Ιαπωνία τη δεύτερη γενιά του Copen με τον ιδιοκτήτη του ιαπωνικού kei-car να μπορεί να αντικαταστήσει όλα τα εξωτερικά πλαίσια του αυτοκινήτου (εκτός από την οροφή και τις πόρτες), καθώς και μέρος των εσωτερικών του αυτοκινήτου, προσαρμόζοντάς το έτσι στα θέλω του. Δίνει για την ακρίβεια τρεις επιλογές, με το Copen Cero να έχει τα στρογγυλά φώτα, το Copen Robe τα τραπεζοειδή και το

Copen Xplay να είναι η πιο “ανήσυχη” έκδοση.

Σήμερα, λίγες μέρες πριν κλείσει ο χρόνος, η Daihatsu μας παρουσιάζει δύο νέα concepts του μοντέλου που θα φέρει η εταιρία στην έκθεση του Tokyo Auto Salon στα μέσα Ιανουαρίου. Και τα δύο βρίσκονται σε πρωτότυπη μορφή, αλλά η παραγωγή τους φαίνεται να είναι το επόμενο λογικό στάδιο.

Το πρώτο βασίζεται στο Copen Cero και με την hardtop οροφή του είναι ένα πραγματικό coupé, με το πίσω μέρος να φέρνει αρκετά σε αυτό της Alfa 4C, ή τουλάχιστον έτσι με μπερδεύει το χρώμα. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Το άλλο πρωτότυπο βασίζεται στο Copen Robe και πρόκειται για μια Shooting Brake πρόταση, η οποία διαθέτει σκληρή οροφή και φέρνει στοιχεία από την Ferrari FF. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έδωσε στη δημοσιότητα η ιαπωνική εταιρία και ίσως θα πρέπει να περιμένουμε το άνοιγμα της έκθεσης.

Πάντως, από πλευράς διαστάσεων δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι και έχει μήκος 3.395 χλστ., πλάτος 1.475 χλστ., ύψος 1.280 χλστ. και είναι κατασκευασμένο πάνω σε ένα ελαφρύ monocoque D-frame σασί, το οποίο είναι κατά τρεις φορές πιο ισχυρό σε σχέση με αυτό της προηγούμενης γενιάς. Ζυγίζει 40 κιλά περισσότερα από τον προκάτοχό του και μηχανικά είναι διαθέσιμο με τον 660 κ.εκ ατμοσφαιρικό 12-βάλβιδο τρικύλινδρο κινητήρα 64 ίππων με 92 Nm ροπής που συνδυάζεται με ένα πεντάταχυτο μηχανικό ή ένα CVT κιβώτιο, που στέλνει τη κίνηση στους μπροστά τροχούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα