H Bentley την βλέπει ηλεκτρικά

O Hans Holzgartner της Bentley, σε πρόσφατες δηλώσεις του έκανε γνωστό πως η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει ένα νέο ηλεκτρικό powertrain που θα αντικαταστήσει τους V8 και W12 κινητήρες της.

Όπως συμπλήρωσε ο Holzgartner, η Bentley‬ ίσως μεταβεί απευθείας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, παρακάμπτοντας τα υβριδικά συστήματα. Συγκεκριμένα είπε:

Αυτή τη στιγμή, η ηλεκτροκίνηση είναι ο μόνος τρόπος για να κυκλοφορήσει κάποιος στο κέντρο ορισμένων πόλεων

της Κίνας. Δεν θα έλεγα πως έχουν προεξοφλήσει τελείως τους υβριδικούς κινητήρες, αλλά φαίνεται πως, αν δεν έχεις ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ακόμη και τα υβριδικά αυτοκίνητα, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν σε ορισμένες πόλεις της Κίνας.

Σύμφωνα με τον Holzgartner, οι ηλεκτρικοί κινητήρες ταιριάζουν απόλυτα στον χαρακτήρα των μοντέλων της εταιρίας του, κυρίως χάρη στην τεράστια ροπή και την αθόρυβη λειτουργία τους.

Πιστεύω πως οι ηλεκτροκινητήρες είναι καταλληλότεροι για μεγαλύτερα και βαρύτερα αυτοκίνητα, παρά στα σπορ. Με ένα ηλεκτρικό μοντέλο στις διαστάσεις της Mulsanne, τα πάντα έχουν να κάνουν με την ροπή, και ένα από τα μεγάλα ατού των ηλεκτροκινητήρων, είναι οι τεράστιες ροπές που προσφέρουν, σε συνδυασμό με την ομαλή και αθόρυβη λειτουργία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα