H BMW ξεκίνησε τη παραγωγή της M2

Η BMW ξεκίνησε τη παραγωγή της ολοκαίνουργιας Μ2 Coupe στο εργοστάσιο της στη Λειψία. Η τελευταία προσθήκη της “M” οικογένειας φορά επιθετικό bodykit με νέο εμπρός προφυλακτήρα που διαθέτει μεγάλες εισαγωγές αέρα και σύμφωνα με την εταιρία μειώνει την αεροδυναμικά παραγόμενη άνωση, φαρδύτερα φτερά για να χωρέσουν οι 19άρες ζάντες ελαφρού κράματος και νέο πίσω προφυλακτήρα που ενσωματώνει τον διαχύτη και φιλοξενεί τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης. Όσον αφορά στο εσωτερικό, το δέρμα και η alcantara συνδυάζονται όμορφα ενώ οι μπλε

ραφές και τα ανθρακονημάτινα διακοσμητικά ενισχύουν τον sport χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Το “ζουμί” όμως είναι κάτω από την επιφάνεια. Εκεί, βρίσκουμε έναν νέο, υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο εν σειρά με χωρητικότητα 3.0 λίτρων που αποδίδει 370 άλογα στις 6.500 σ.α.λ. και 465 Nm ροπής – τα οποία μπορούν να φτάσουν έως και τα 500 Nm για μικρές χρονικές περιόδους χάρη στο overboost. Ο κινητήρας συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο, είτε με ένα 7-τάχυτο, αυτόματο, διπλού συμπλέκτη. Στην δεύτερη περίπτωση, η λειτουργία Launch Control επιτρέπει στην M2 να επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε μόλις 4.3 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Η BMW, ανακοινώνει ότι με το μηχανικό κιβώτιο η μέση, μικτή κατανάλωση είναι 8.5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα –εκπομπές CO2 της τάξης των 199 gr/km- ενώ με το M DCT μειώνεται στα 7.9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα –εκπομπές 185 gr/km.

Κατά τα άλλα, η 2016 BMW M2 είναι εξοπλισμένη με αλουμινένια ανάρτηση, αλουμινένιους εμπρός και πίσω άξονες από τις M3 και M4, σύστημα πέδησης υψηλών επιδόσεων με τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός και διπίστονες πίσω, το M Servotronic σύστημα διεύθυνσης που διαθέτει δύο ρυθμίσεις, ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Active M Differential καθώς και το Dynamic Stability Control System που στο “M Dynamic Mode” επιτρέπει στον οδηγό να πλαγιολισθαίνει και δεν διορθώνει το παραμικρό γλίστρημα. Στο Nurburgring η BMW M2 γυρνά σε 7:58, 7 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από την BMW M3 E92 και 14 δευτερόλεπτα γρηγορότερη από την 1-Series M Coupe. Στη Γερμανία ξεκινά από τις 56.700 ευρώ, με τις πρώτες παραδόσεις της να γίνονται από τον Απρίλιο του 2016.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Hamann ανακοίνωσε πως ετοιμάζει πακέτο βελτίωσης για την M2 δίνοντας την παραπάνω rendering φωτογραφία, ενώ είναι δεδομένο πως θα βελτιώσει και τον κινητήρα, κάνοντας την να παράγει περισσότερα από 400 άλογα.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα