H Audi κατοχύρωσε το όνομα Q4

Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή. Στις αρχές Απριλίου του 2014, η Audi παρουσίασε τα σκίτσα του Q4 Concept, όμως η γερμανική εταιρία ήταν σε διαμάχη με τη Fiat για τη χρήση των ονομάτων Q2 και Q4, και γι’αυτό στην επίσημη παρουσίαση του πρωτοτύπου, η Audi το ονόμασε TT Offroad Concept

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η Audi, όμως, πήρε το δικαίωμα χρήσης των ονομάτων

Q2 και Q4 από την FCA, χωρίς η τελευταία να χάνει το δικαίωμα ονομασίας των δικίνητων και τετρακίνητων εκδόσεων της.

Το Audi Q2 παρουσιάστηκε πριν έξι μήνες στην έκθεση της Γενεύης, και πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι η γερμανική εταιρία έχει κατοχυρώσει στο ευρωπαϊκό γραφείο πνευματικών δικαιωμάτων το όνομα S Q4 από το 2013. Αυτό σημαίνει ότι η γερμανική εταιρία έχει στα σκαριά την γρήγορη έκδοση ενός coupe crossover.

Το όνομα Q4, όμως, καταχωρήθηκε πρόσφατα, κάτι που δείχνει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είναι πολύ μακριά. Πόσο; Υπολογίζεται ότι θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2018 με αρχές του 2019.

Η κατοχύρωση του ονόματος έγινε μόλις 24 ώρες πριν τη συμφωνία με την Samsung SDI, και την επένδυση 400 δις won (€312 εκατ.) σε νέο εργοστάσιο μπαταριών στην Ουγγαρία, το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί το δεύτερο μισό του 2018, κάτι που ίσως δείχνει ότι το μοντέλο ίσως έχει και e-tron έκδοση.

Keywords
Τυχαία Θέματα