Grosjean: Κάθε μέτρο στη Suzuka αποτελεί πρόκληση

Η πίστα της Suzuka, μαζί με αυτή του Spa, είναι από τις αγαπημένες των οδηγών. Σίγουρα, στη σύγχρονη εποχή της Formula 1, όπου οι δημόσιες σχέσεις επιβάλλουν διθυράμβους για κάθε πίστα που επισκέπτονται οι ομάδες, ακούμε τους οδηγούς να εκθειάζουν κάθε λογής Tilkedrome. Αλλά, όταν μια πίστα είναι ιδιαίτερη όπως η Suzuka, γίνεται φανερό στο λόγο των πιλότων πως χαίρονται που θα την επισκεφθούν. Χαρακτηριστικές

άλλωστε είναι και οι δηλώσεις του Romain Grosjean, ο οποίος τονίζει πως κάθε μέτρο στη συγκεκριμένη διαδρομή, αποτελεί οδηγική πρόκληση.

Η Suzuka είναι πιθανότατα η αγαπημένη μου πίστα παγκοσμίως και αυτό για πάρα πολλούς λόγους.

Δεν υπάρχει μια στροφή στη διαδρομή, που να μην είναι μεγάλη πρόκληση. Όταν ολοκληρώνεις ένα γύρο στη Suzuka πραγματικά τον εκτιμάς, γιατί γνωρίζεις πως τόσο το αυτοκίνητο, όσο και εσύ ο ίδιος, έχετε πραγματικά δοκιμαστεί. Μπορείς να είσαι περήφανος αν έχεις πάρει το μέγιστο από τα πάντα.

Είναι το είδος της διαδρομής που θα βρίσκεις χρόνο και βελτιώσεις, όσο μικρές κι αν είναι, όλη την ώρα. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη πίστα σε αυτό το θέμα. Ο πρώτος τομέας είναι απίστευτος και αφού τον έχεις τελειώσει, μπορείς να αναπνεύσεις λίγο, αλλά όχι για πολύ.

Δεν υπάρχει περιθώριο για λάθος, με πολύ μικρές εξόδους διαφυγής και την πίστα να είναι πολύ στενή, ειδικά στην κορυφή του λόφου. Κάθε μέτρο της πίστας της Suzuka είναι ιδιαίτερο και κάθε μέτρο αποτελεί πρόκληση. Η καμπή Spoon είναι φανταστική, μια πραγματική συγκίνηση να την οδηγείς μέσα σε ένα μονοθέσιο της F1. Απλά λατρεύω αυτή την πίστα!

Μήπως τελικά οι οδηγοί αποζητούν την πρόκληση, ιδιαίτερα μέσα στα φετινά -λιγότερο απαιτητικά- μονοθέσια;

[Photo Copyrights: LAT Photographic/Lotus F1 team]

Keywords
Τυχαία Θέματα