GP Βρετανίας 2016: Πρόλογος

22:20 6/7/2016 - Πηγή: AutoBlog

Η Formula 1 μεταφέρεται στην πίστα όπου ξεκίνησαν όλα, δηλαδή στο Silverstone της Αγγλίας. Ήταν το 1950, όταν εκεί διεξήχθη ο πρώτος αγώνας στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα, έτσι αποτελεί μία από τις 4 ιστορικότερες πίστες στο καλεντάρι, μαζί με το Μονακό, τη Monza και το Spa.

Τα βλέμματα, λοιπόν, στρέφονται εκεί, με τις 7 από τις 11 ομάδες να έχουν την έδρα τους στη Βρετανία, γι’

αυτό και ουσιαστικά θεωρείται ο εντός έδρας αγώνας για την πλειοψηφία της Formula 1. Το ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Mercedes και πιο συγκεκριμένα ο Lewis Hamilton, ο οποίος αναζητά την 4η νίκη μέσα στην πατρίδα του, ώστε να μειώσει τη διαφορά από τον Nico Rosberg ή και να προσπεράσει τον team-mate του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η χάραξη της πίστας άλλαξε το 2010, ωστόσο συνεχίζει να αποτελεί μια πρόκληση για την εύρεση του κατάλληλου set-up, ενώ οι οδηγοί δέχονται πολλά G της επιτάχυνσης σε αρκετές στροφές. Η Ferrari, παρά το βάθρο του Kimi Raikkonen στην Αυστρία, θέλει μια καλή εμφάνιση, ενώ το ίδιο επιδιώκει και η Red Bull, με την έδρα της να είναι 19 χιλιόμετρα ανατολικά της πίστας.

Η Pirelli έχει δώσει τις πιο σκληρές γόμας στους οδηγούς, με τις Mercedes και Ferrari να κάνουν διαφορετικές επιλογές ως προς τον αριθμό των σετ που θα χρησιμοποιήσουν.

Το Autoblog θα δώσει παρών και φυσικά θα σου μεταφέρουμε όλη τη δράση.

F1 Circuit Guide: British Grand Prix 201602:28 The History of the British Grand Prix02:56 F1 Classic Onboard: Jean Alesi's first lap at the 1995 British Grand Prix01:53
Keywords
Τυχαία Θέματα