GP Βραζιλίας 2011: Free Practice 1

Το 19ο και τελευταίο Grand Prix της φετινής χρονιάς ξεκίνησε, στο Interlagos της Βραζιλίας, με τον καιρό να είναι εξαιρετικός, καθώς η θερμοκρασία στον αέρα ήταν 23°C και τον οδόστρωμα στους 30°C, και ο ήλιος παρακολούθησε ανενόχλητος τις προσπάθειες των οδηγών, αφού ο ουρανός ήταν καθαρός από σύννεφα. Οι οδηγοί ξεκίνησαν νωρίς να γράφουν χρόνους, καθώς έχουν να δοκιμάσουν και τα πειραματικά ελαστικά της Pirelli, παρ’ όλο που η πίστα δεν ήταν καθαρή.

Γι’ ακόμα μια φορά, η κορυφή αμφιταλαντευόταν ανάμεσα σε Red Bull

και McLaren, οι οποίες φαίνεται να διαθέτουν και πάλι τα δύο ταχύτερα μονοθέσια του grid, ωστόσο ο Mark Webber ήταν ο ταχύτερος στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές. Σίγουρα, η Red Bull κρύβει την ταχύτητά της για τα κρίσιμα σημεία, κάτι που φάνηκε και από τον Sebastian Vettel, ο οποίος έγραψε τον 4ο καλύτερο χρόνο.

Ανάμεσα στους δύο οδηγούς της RBR βρίσκονται οι οδηγοί της McLaren. Ο Jenson Button ήταν ταχύτερος από τον Lewis Hamilton κατά 136 χιλιοστά του δευτερολέπτου και αργότερος κατά μόλις 14 χιλιοστά από τον Webber. Οι πρώτοι οδηγοί ήταν οι μόνοι που έσπασαν το φράγμα του 1:14.

Με το αριστερό ξεκίνησε η Ferrari. Οι Ιταλοί συνεχίζουν τις δοκιμές στην εμπρός πτέρυγα, χωρίς, όμως, να φαίνεται ότι έχουν λύσει το πρόβλημα της υπερβολικής ταλάντωσης, καθώς τα endplates της αεροτομής του Fernando Alonso ακουμπούσαν και πάλι το έδαφος. Ο Ισπανός σημείωσε τον 6ο καλύτερο χρόνο, όμως περίπου 8 λεπτά πριν από το τέλος της διαδικασίας, άρχισε να μειώνει ταχύτερα, και τελικά σταμάτησε ανάμεσα στις στροφές 2 και 3. Ο team-mate του, Felipe Massa, ήταν ο 5ος ταχύτερος στο FP1. Ο Βραζιλιάνος θέλει ν’ ανέβει για πρώτο φορά φέτος στο βάθρο. Η τελευταία φορά που τερμάτισε μέσα στην πρώτη 3άδα ήταν πέρυσι στον αγώνα της Κορέας.

Τη 10άδα κλείνουν 4 αυτοκίνητα που φορούν κινητήρα της Mercedes. Την 4άδα αυτή ηγείται ο Michael Schumacher. Ακολουθούν οι Nico Hulkenberg, ο οποίος οδήγησε το μονοθέσιο του Adrian Sutil. Στην 9η θέση βρίσκεται ο έτερος οδηγός της Force India, Paul di Resta, ενώ ο Nico Rosberg ολοκλήρωσε 10ος την πρωινή περίοδο.

Το Free Practice 2 ξεκινά στις 18:00 (ώρα Ελλάδας).

Αναλυτικά οι καλύτεροι χρόνοι και οι τελικές από το Free Practice 1 στη συνέχεια:
Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα