GP United States 2012, FP1: Ο Vettel και οι άλλοι…
Το προτελευταίο Grand Prix της σεζόν ξεκίνησε, με το Austin να υποδέχεται για πρώτη φορά τα μονοθέσια της Formula 1. Η πίστα στην πολιτεία του Texas ήταν πάρα πολύ γλιστερή, με τους οδηγούς να έχουν αρκετές μικροεξόδους και τετ-α-κε. Η έλλειψη πρόσφυσης δικαιολογείται από τις χαμηλές θερμοκρασίες, από το ότι η πίστα είναι ολοκάινουργια, αλλά και από το γεγονός ότι η άσφαλτος είναι αρκετά ομαλή.
Για να περάσουμε στο τι έγινε στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών,
Τον δεύτερο καλύτερο χρόνο έγραψε ο Lewis Hamilton, όντας πρώτος γι’ αρκετή ώρα, μέχρι να πάρει μπροστά ο Seb. Ο οδηγός της McLaren παραπονέθηκε στην αρχή για πολύ γλιστερό οδόστρωμα, όμως η διαφορα του από τον τρίτο Fernando Alonso ήταν στα 8 δέκατα, κάτι που σημαίνει ότι ο Ferni είχε διαφορά 2.2 δευτερολέπτων από τον μεγάλο του αντίπαλο στο φετινό πρωτάθλημα!
Πέραν της πρώτης τριάδας, τα υπόλοιπα μονοθέσια, μέχρι και την 9η θέση, ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους, με τον Jenson Button να ολοκληρώνει την περίοδο στη δεύτερη θέση, 1 δέκατο μπροστά από τον Mark Webber, ο οποίος, όμως, ήταν πολύ μακριά απ’ αυτό που κατάφερε να κάνει ο Vettel, με τον χρόνο τού Αυστραλού ν’ απέχει 2.5 δευτερόλεπτα απ’ αυτόν του Γερμανού. Εννοείται πως η διαφορά αυτή δε θα υπάρχει στις κατατακτήριες, καθώς αρκετοί οδηγοί επέλεξαν να μην φτάσουν το μονοθέσιο στα όριά του.
Τη 10άδα συμπληρώνουν οι Felipe Massa, Nico Hulkenberg, Kamui Kobayashi, Nico Rosberg και Sergio Perez. Το FP2 ξεκινά στις 21:00 ώρα Ελλάδας, και η κατάσταση αναμένεται αν είναι πιο ξεκάθαρη, αφού η πίστα θα έχει βελτιωθεί, και θα επιτρέψει στους οδηγούς να πιέσουν περισσότερο τα μονοθέσιά τους. Στο FP1, κάθε οδηγός είχε ένα επιπλέον σετ σκληρών ελαστικών, όμως αυτό καταστράφηκε σχετικά γρήγορα, αφού, σύμφωνα με τον Hulkenberg, στην αρχή, η πίστα ήταν σαν βρεγμένη!
Ακολουθούν οι καλύτεροι χρόνοι και οι τελικές ταχύτητες από την πρωινή (για τις Η.Π.Α.) περίοδο:
Διαβάστε Περισσότερα »
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Βίντεο υψηλής ανάλυσης με την προσγείωση ενός Airbus Α380 σε βρεγμένο αεροδιάδρομο στο Μάντσεστερ
- GP ΗΠΑ FP1: Με το δεξί ο Vettel
- Η Mercedes Benz επίσημος χορηγός στο πλευρό της τέχνης!
- GP United States 2012, FP1: Ο Vettel και οι άλλοι…
- Lorenzo: Μετά από 2 χρόνια βλέπουμε
- Έρχονται σύντομα οι HD onboard κάμερες στη Formula 1
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις AutoBlog

- Τελευταία Νέα AutoBlog
- GP United States 2012, FP1: Ο Vettel και οι άλλοι…
- Έρχονται σύντομα οι HD onboard κάμερες στη Formula 1
- Spy Video: Μια Bentley Continental Flying Spur και μια Mercedes SLS AMG Black Series στο Nurburgring
- Έρχεται η Bugatti SuperVeyron με 1.600 άλογα
- Η Fiat παραμένει σταθερά ανάμεσα στους ηγέτες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
- Video: Ο καλύτερος τρόπος να φορτώσεις τέσσερις τεράστιες μπάλλες βαμβακιού πάνω στο φορτηγό σου
- Δύο νεκροί στο GP του Μακάο
- H Maserati Ghibli θα παρουσιαστεί μέσα στο 2013
- O Ferdinand Piëch θεωρεί λάθος ότι άφησε να φύγει ο Peter Schreyer από την Audi και να πάει στη Kia
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- GP ΗΠΑ FP1: Με το δεξί ο Vettel
- Βίντεο υψηλής ανάλυσης με την προσγείωση ενός Airbus Α380 σε βρεγμένο αεροδιάδρομο στο Μάντσεστερ
- Lorenzo: Μετά από 2 χρόνια βλέπουμε
- Η Mercedes Benz επίσημος χορηγός στο πλευρό της τέχνης!
- Τί...διαφήμιση και αυτή! (VIDEO)
- Μειονέκτημα για Red Bull το κρύο στο Ώστιν;
- Περιορίζεται το DRS το 2013
- Ανάβαση Ριτσώνας 1 & 2 Δεκέμβρη 2012
- Solid start for the rescue for HRT?